0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Sex-chattede for 75.000 på ti dage

75.000 kroner. Så stor var regningen, da en 28-årig handicappet nordmand havde sexchattet på sin mobil i 10 dage. I den tro, at det kostede ialt en tier. Nu sætter Telenor loft over, hvor meget, der kan chattes for og brugerne kan få gratis besked om deres forbrug.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En 28-årig handicappet nordmand kom, uden at være klar over omkostningerne, til at sexchatte så meget via SMS, at han i løbet af ti dage ophobede en regning på 75.000 norske kroner. Sagen får nu selskabet Telenor til at sætte loft på, hvor meget, man kan sende SMS-beskeder.

Loftet vil ifølge avisen Verdens Gang blive på 5.000 kroner om måneden.

Priserne overrasker mange
I dag er der ikke noget loft over, hvor meget, man kan bruge på chat, logoer og ringetoner, og det er kommet bag på mange, hvad det egentlig koster. Telenor vil ednvidere indføre gratis SMS-beskeder til brugerne, hvor det opgives, hvad deres forbrug koster.

I den aktuelle sag troede den 28-årige, at indgående beskeder var gratis. De mange svarbeskedder, han fik på sexchatten, kostede altså hver og én. Flere mobilselskaber vil fremover indføre et loft på eksempelvis 20 svarbeskeder for hver besked, man sender ud.

Savnede selskab
Den 28-årige, som er handicappet og helt afhængig af hjælp fra fortrinsvis sin mor, savnede selskab og havde set i et pornoblad, at man kunne "tale med Beate" via sms, så han begyndte at sende beskeder.

Han troede selv, at det kun kostede ti kroner, men det løb altså noget højere op meget hurtigt, idet hver besked, også dem, han modtog, kostede ti kroner.

Nu har Telenor valgt at slette den enorme regning til den 28-åriges og morens store lettelse.

Indholdsleverandøren Mobilnet mener, at de fleste mennesker godt er klar over, at det koster at bruge ydelser som sex-chat, men erkender dog, at der skal strammes op på informationsniveauet.

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme

Annonce

Læs mere