0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Mænd der spiser fisk lever længere

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Borberg Thomas,,,politiken
Foto: Borberg Thomas,,,politiken
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Ved at indtage et måltid med fisk blot én gang om måneden kan mænd drastisk reducere risikoen for et slagtilfælde. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget af forskere på Harvard School of Public Health i Boston i USA.

Undersøgelsen, der offentliggøres i tidskriftet Journal of American Medical Association, viser, at mænd, der spiser fisk én, to eller tre gange per måned har op til 40 procent mindre risiko for et slagtilfælde i forhold til mænd, der slet ikke spiser fisk.

Fiskearten underordnet
Samtidig har mænd, der spiser fisk fem gange om måneden, en 46 procent mindre risiko for et slagtilfælde.

»Beskeden til mænd er tydelig. Spis fisk uanset om det er hummer, tun på dåse eller laks«, anbefaler forskerne.

Undersøgelsen bygger på resultater, som forskerne har indsamlet fra 1986 og 12 år frem. 43.000 mænd deltog i undersøgelsen.

/ritzau/

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere