0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Valg i Tyskland

Amerikanere hjælper med at efterforske skibsbrand

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Amerikanske terroreksperter slutter sig til de franske kolleger, som er i færd med at efterforske en eksplosivbrand på olietankeren Limburg ud for Yemen i søndags.

Det franske tankskib 'Limbourg' brød søndag i brand ud for Yemens kyst efter at være blevet ramt af en voldsom eksplosion, som efterlod et gabende hul i skibssiden.

Olien lækker
Branden på tankeren er slukket, men olie lækkede fra skibets enorme tankelække. Flere olieudslip er synlige ud for Yemens kyst.

Agenter fra den franske kontraspionagetjeneste DST har taget fat på undersøgelserne.

Yemen, som prøver at råde bod på et image som et land, der skjuler militante muslimer, afviser, at der kan være tale om en terrorhandling lig med den selvmordsbombe, der i 2000 ramte det amerikanske krigsskib Cole.

Skibets ejere er overbeviste
Yemen, som har arresteret over 100 mistænkte al-Qaeda-medlemmer siden terrorangrebet på USA den 11. september 2001, var flere dage om at indrømme, at angrebet på Cole var terror.

Skibet Limburgs ejere og skibsføreren er overbeviste om, at terrorister sejlede ind i skibet med en lille båd lastet med sprængstof.

Rapport kommer fredag
En fransk ekspert siger, at man regner med fredag at have et "90 procents klart billede" af årsagen til eksplosionen. Det franske udenrigsministerium vil da udstede en rapport.

Lækagen i skibet var ifølge ejerne ikke dyb, men den ser ud til at være opstået udefra.

Den yemenitiske olieminister siger til Reuters, at der er lækket omkring 50.000 tønder olie ud fra skibet, og der vil blive brug for mindst to tankere for at samle olien op, inden den flyder ind mod land. Døde fisk og fugle smurt ind i olie er allerede set på kysten.

Politiken.dk

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere