0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Powell afbrudt af protester på FN-topmøde

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Med slogans som 'Skam over Bush' afbrød demonstranter USA's udenrigsminister, Colin Powell, da han i formiddag talte for stats- og regeringschefer på FN's topmøde i Johannesburg. Protesterne drejede sig blandt andet om amerikanerens forsvar for genmanipulerede afgrøder.

»Tak, nu har jeg hørt jer. Derfor vil jeg nu bede jer om at høre på mig«, sagde Powell efter at være blevet afbrudt.

Demonstranternes protester brød første gang ud, da Colin Powell kritiserede præsident Mugabes styre i Zimbabwe for at mangle respekt for menneskerettigheder og lov og ret.

Forsvar for genafgrøder
Videre forsvarede den amerikanske udenrigsminister i sit indlæg genmanipulerede afgrøder som fuldstændig uskadelige at spise. USA er blevet kritiseret for at have sendt gensplejsede fødevarer som hjælp til ofrene for tørken og hungersnøden i det sydlige Afrika.

Mødets formand, den sydafrikanske udenrigsminister Nkosazana Zuma, bankede i bordet og udbrød »Orden! Orden! Denne opførsel er fuldstændig uacceptabel«, mens Powell gentagne gange prøvede at få ørenlyd.

Buh'et ud af delegerede
Selv delegerede på topmødet buh'ede af Colin Powell, da han i sin tale lovede, at Washington vil gøre noget ved klimaforandringerne.

Netop USA har valgt ikke at tiltræde Kyoto-protokollen, der går ud på at imødegå den globale opvarmning ved at begrænse udslippet af drivhusgasser.

'Totalt sludder'
En af demonstranterne, amerikaneren Robert Frau siger, at han er oprørt over USA's politik.

»Det var simpelthen oprørende som en amerikaner at høre, hvad dit land foretager sig. Det, Colin Powell sagde, var det totale sludder«, siger Frau til nyhedsbureauet Reuters.

Politiken.dk

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere