Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Israel kan vente modangreb, hvir landet gennemfører atomangreb mod iranske berigelsesanlæg.
Foto: STR/AP

Israel kan vente modangreb, hvir landet gennemfører atomangreb mod iranske berigelsesanlæg.

Internationalt

Iran: Israel kommer til at fortryde a-angreb

Israel kan forvente gengæld, hvis landet gennemfører atomangreb mod Irans berigelsesanlæg.

Internationalt

Det er Israels skyld, at der ikke er fred i verden, og landet vil komme til at fortryde sine handlinger.

Iran reagerer skarpt på avisen Times' afsløring af Israels planer om at gennemføre atomangreb mod iranske berigelsesanlæg.

Times afslører, at det israelske flyvevåben i hemmelighed har trænet til at udføre luftangreb med taktiske atom-våben.

Israel udgør den største fare Men det vil Israel komme til at fortryde, siger talsmand for den iranske udenrigsminister Mohammad Ali Hosseini.

»Et hvert træk mod Iran vil ikke blive efterladt uden et modsvar, og angriberen vil fortryde sin handling med det samme«, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Mohammad Ali Hosseini mener, at rapporten »vil gøre det klart for verden, at det zionistiske regime er den største fare for fred i verden og i regionen«.

Historien i Sunday Times bygger på flere anonyme israelske militærkilder, som fortæller, at to enheder fra det israelske luftvåben har trænet i at sprænge et berigelsesanlæg i luften med mindre atomladninger - såkaldte 'bunker busters'.

To andre anlæg - et tungvandsanlæg ved Arak og et uranberigelsesanlæg ved Isfahan - skal ifølge planen rammes med konventionelle bomber.

Israel vil ikke kommentere

Konfronteret med sagen, siger talskvinden for den israelske regering Miri Eisin, at Israel ikke diskuterer dets antagede atom-arsenal under en flertydig dagsorden.

Irans præsident Mahmoud Ahmedinejad har tidligere sagt, at Israel burde »slettes fra landkortet«, mens Israel har proklameret, at landet ikke kan acceptere, at Iran skulle få atomvåben.

Politiken.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce