Helmut Kohls kone tog sit eget liv

Internationalt

Hannelore Kohl, hustru til tidligere forbundskansler Helmut Kohl, døde torsdag 68 år. Hun valgte at tage sit eget liv for dermed at gøre en ende på den svære og udsigtsløse lysallergi, der har plaget hende siden 1993, hedder det i en meddelelse fra Helmut Kohls kontor.

Hun havde forinden meddelt sin beslutning via afskedsbreve til sin mand, sine to sønner og private venner.

De seneste otte år havde den tidligere kanslerfrue lidt af en hudsygdom, som havde gjort hende overfølsom over for sollys, og hun viste sig sjældent offentligt i de senere år. Hun deltog heller ikke sin søns nylige bryllup i Tyrkiet, som fandt sted under stor mediebevågenhed. Sygdommen, der var udløst ef en pencillinbehandling, blev stærkt forværret for et år siden.

Hannelore Kohl havde kendt Helmut Kohl siden hun var 15 år og parret blev gift i 1960.

Som hustru til Tyslands kansler gennem 16 år var Hannelore Kohl med til at forestå genforeningen af de to Tysklande i 1990 efter omvæltningerne i Østeuropa og Berlinmurens fald.

Hannelore Kohl var i 1983 med til at oprette et center for ulykkesofre, der har fået skadet deres centralnervesystem.

Slank, blond og elegant blev Hannelore engang kaldt 'Rhinlandets Barbie', men hun vandt også anerkendelse for sin indsats i sin mands valgkampagner, som hun senest deltog i 1998, hvor den konservative Helmut Kohl tabte forbundsdagsvalget til socialdemokraten Gerhard Schröder.

Efter nederlaget og de senere Kohl-skandaler i CDU udtalte Hannelore Kohl, at »vi overlevede Anden Verdenskrig, og vi vil også klare dette. Jeg står ved min mands side«.

Hannelore Kohl var mor til to sønner.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden