Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
oliekatastrofe. Oliekoncernen BP, der ejer Deep Water Horizon, der her er ved at vælte, anklages for at bryde med sikkerhedsregler på en anden boreplatform ud for USA.
Foto: ANONYMOUS/AP

oliekatastrofe. Oliekoncernen BP, der ejer Deep Water Horizon, der her er ved at vælte, anklages for at bryde med sikkerhedsregler på en anden boreplatform ud for USA.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Oliegigant anklages for svigt på ny boreplatform

Meget tyder på, at BP sløser med sikkerheden på flere af dets boreplatforme

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er tilsyneladende ikke kun boreplatformen Deepwater Horizon i Den Mexicanske Golf, som oliegiganten BP ikke har styr på.

Nu undersøges det, om BP har brudt sikkerhedsforanstaltningerne på en anden boreplatform i Den Mexicanske Golf, skriver nyhedsbureauet AP.

LÆS ARTIKEL

Sikkerhedssvigtene skulle være foregået på boreplatformen Atlantis ud for New Orleans.

Kongressen bad om undersøgelse Allerede i februar – to måneder før ulykken på Deepwater Horizon – bad 19 kongresmedlemmer om, at de påståede sikkerhedsmangler på Atlantis blev undersøgt.

Professor Robert Bea fra University of California ser sikkerhedssvigtene som værende meget alvorligt.

»At drive en boreplatform med fejl og manglende dokumenter er som at lave middag uden at kende hele opskriften«, siger han til AP.

Sløseriet kunne have ført til ulykke
Han har set på beskyldningerne, der går på manglende og fejlagtig journalføring af blandt andet det system, der skal slå til i tilfælde af nødsituationer.

»Det er denne form for lemfældighed, der fører til katastrofer«, konkluderer han.

LÆS ARTIKEL

I 2009 hyrede BP et uafhængigt selskab til at undersøge sikkerheden om bord på boreplatformen. Konklusionen var – ifølge AP’s kilder – at oliegiganten brød sine egne sikkerhedsregler.

BP hævder alt er ok
I et brev til Kongressen har en advokat, der repræsenterer BP skrevet, at aktiviteterne på boreplatformen følger de gældende love og regler.

Anklagerne om situationen på Atlantis er endnu en byrde på BP's skuldre, der i øjeblikket kæmper med at få bugt med de enorme mængder af olie, der tre uger efter ulykken på Deep Water Horizon, stadig fosser ud i havet.

LÆS ARTIKEL

Og olieselskabet gør ikke sig selv mindre upopulær ved de udtalelser, der kommer fra selskabets top.

BP-chef: Udslip er lille

I en artikel bragt, som den britiske avis Guardian bragte fredag, kom BP-chefen Tony Hayward med hentydninger om, at olieudslippet- der tegner til at blive den største miljøkatastrofe i USA’s historie - ikke var så stort endda.

»Den Mexicanske Golf er et meget stort ocean. Mængden af olien og dispergeringsmiddel (kemisk middel, der forhindre olien i at nå overfladen, red), som vi putter i, er meget lille i forhold til den samlede mængde vand«, er han citeret for at sige i avisen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden