0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Israelsk minister: »Billederne er bestemt ikke behagelige«

Tyrkiets udenrigsminister kræver omgående en forklaring fra Israel.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

angreb. Israelske kommandosoldater blev firet ned fra helikoptere, da den israelske flåde angreb skibskonvoj med nødhjælp, der ville bryde Israels blokade af Gaza. Billedet her i fra i aftes.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Billederne er bestemt ikke behagelige. Jeg kan kun beklage disse dødsfald«.

Sådan lyder meldingen fra et medlem af den israelske regering, Binyamin Ben-Eliezer, der er handels- og industriminister, ifølge Israels militær radio.

Meldingen kommer i kølvandet på, at den israelske flåde har angrebet seks skibe med flere hundrede aktivister om bord. Skibene var på vej til Gaza med omkring 10.000 ton nødhjælp.

LÆS MERE

Ved angrebet blev flere personer dræbt. Det er endnu usikkert, hvor mange det drejer sig om. Der har været meldinger om helt op til 16 dræbte. Men seneste melding fra den tyrkiske udenrigsminster lyder på 2 dræbte og 30 sårede. Den israelske hær siger, at mindst ti pro-palæstinensiske aktivister er blevet dræbt.

Skibskonvojen ledes af et tyrkisk fartøj med 600 aktivister om bord. Aktivisterne ønsker at bryde den israelske blokade af Gaza.

Kræver forklaring af Israel

Den tyrkiske udenrigsminister betegner angrebet som »uacceptabelt« og han forlanger omgående at Israel kommer med en forklaring. Tyrkiet påpeger, at Israel med angrebet bryder internationale love og derfor må påtage sig de konsekvenser der følger af sådanne handlinger.

Læs mere: