Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Optøjer i svensk bydel: »Det minder om en krigszone«

Huse og biler er sat i brand, og unge smider med sten mod politi og brandfolk i Stockholmforstad.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For anden nat i træk har unge hærget Stockholmforstaden Rinkeby. Uroen natten til onsdag var den værste, og øjenvidner siger, at området på et tidspunkt mindede om en krigszone.

Flere end 50 unge samledes ved en skole, hvor de brød brosten op, satte ild til biler og flere huse og forhindrede brandfolk i at komme frem.

»Området minder om en krigszone. Det regner med sten«, siger en beboer til avisen Metro.

Unge nægtet adgang til en skolefest Balladen begyndte sent mandag aften, da nogle unge blev nægtet adgang til en skolefest. Det førte straks til ballade og flere timers uro i gaderne omkring skolen.

Med store politistyrker blev uroen stoppet, men tirsdag aften samledes mange unge igen i området, og politiet blev igen sendt af sted.

Større skole blev sat i brand
Balladen brød løs, da en større skole i området blev sat i brand. Da brandvæsnet med eskorte af politiet kom til stedet, sendte de unge en byge af sten mod brandfolkene og politiet.

Først efter et par timer kunne brandfolkene komme i gang med slukningsarbejdet på skolen og 11 andre påsatte brande i området.

Stor arbejdsløshed og sociale problemer

Først hen ved tretiden onsdag morgen var der ro, men politiet patruljerer fortsat i området.

Rynkeby og den nærliggende Tensta-forstad er indvandrertætte bydele med stor arbejdsløshed og sociale problemer. Uro magen til de seneste nætter hører dog til sjældenhederne.

ritzau/TT

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden