Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Technotragedie kræver sit 20.offer

Dødstallet fra ulykken i Duisburg er nu oppe på 20. En kvinde døde i går af sine kvæstelser.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En 21-årig kvinde døde i går af sine kvæstelser efter at være blevet trampet på under lørdagens Love Parade i den tyske by Duriburg.

Dermed er dødtallet fra technotragedien oppe på 20, mens 48 stadig er indlagt for kvæstelser. Det skriver den tyske avis bild.de.

LÆS MERE

For mange mennesker på ét stedUlykken skete, da mere end en million mennesker var samlet for at feste til technofesten Love Parade. Området, hvor festen blev afholdt, var kun beregnet til at rumme 300.000, og presset var derfor massivt.

SE BILLEDER

Samtidig var der kun én indgang til selve festområdet, og da der udbredte sig panik blandt deltagere, blev folk simpelthen trampet ihjel.

LÆS MERE

Ingen har taget ansvaret

Kritikken af Love Parades arrangører, politiet i Duisburg og bystyret har været massiv efter ulykken, men ingen har endnu påtaget sig ansvaret for tragedien, hvor 20 mennesker blev dræbt.

LÆS OGSÅ

Men nu skal ansvaret placeres, og den tyske statsadvokat har startet en undersøgelse af forløbet omkring tragedien.

Arrangørerne af Love Parade har især fået kritik for, at der kun var en adgang til festivalpladsen - en 16 meter bred tunnel, som alle folk skulle passere igennem, hvad enten de var på vej til eller fra festen.

»Sikkerhedskonceptet, som var udarbejdet sammen med politiet og byen, har ikke givet grund til bekymring«, sagde Rainer Schaller, arrangør af Love Parade, på et pressemøde.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden