Sorg. De seneste dage er folk strømmet til for at mindes de 21 ofre.
Foto: MARTIN MEISSNER/AP

Sorg. De seneste dage er folk strømmet til for at mindes de 21 ofre.

Internationalt

Minister og politi: Arrangører var medskyldige i Love Parade-tragedie

Delstats indenrigsminister retter pegefingeren mod arrangørerne af Love Parade.

Internationalt

Lige siden Love Parade i Duisburg lørdag udviklede sig fra technofest til tragedie, har myndigheder og arrangører skændtes om, hvem der har ansvaret for, at 21 mennesker har mistet livet og 500 andre blev såret.

I dag fremlagde delstaten Nordrhein-Westfalens indenrigsminister, Ralf Jäger, så sit ministeriums foreløbige efterforskningsrapport, og den peger især fingre ad arrangørerne af Love Parade.

Ralf Jäger mener nemlig, at arrangørerne ikke overholdt det aftalte sikkerhedskoncept ved indgangen.

Massepanik i tunnel 16 mennesker omkom, da der udbrød massepanik i en tunnel, som var den eneste vej ind på den overfyldte festivalplads. Yderligere fem er siden døde af deres kvæstelser.

LÆS MERE

Ministeren fremhæver ligesom politiet, at det var arrangørernes ansvar at sørge for, at pladsen ikke blev overfyldt, og samtidig åbnede de den senere end aftalt. Først ved 15.30-tiden blev politiet bedt om hjælp, men da var trængslen ved tunnelen allerede for stor.

Love Parade-arrangøren Rainer Schaller har dog beskyldt politiet for at være medansvarlig for ulykken. Det var nemlig politiets »skæbnesvangre beslutning« om at åbne sluserne ved tunnelindgangen, der i hans øjne førte til massepanikken.

Sent grønt lys

Den køber delstatens indenrigsminister dog ikke, og han er heller ikke begejstret for bystyrets rolle i sagen.

Byens overborgmester, Adolf Sauerland, gav nemlig først grønt lys for arrangementet lørdag morgen, og politiet fik dermed godkendelsen i hænde i allersidste øjeblik.

»Et godt samarbejde forestiller jeg mig anderledes«, siger ministeren, der selv kommer fra Duisburg.

LÆS MERE

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden