Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JOERG EHMS/AP
Foto: JOERG EHMS/AP

Antal? Kan du tælle, hvor mange mennesker, der er her. Det er det store spørgsmål, som bliver forsøgt besvaret i Duisburg lige nu.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Festplads i Duisburg var kun beregnet til 250.000 mennesker

Aktindsigt viser, at arrangørerne af Love Parade overså anbefalinger fra myndighederne.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den gamle godsbanestation, hvor der i går blev afholdt technofest i Duisburg, var ikke beregnet til de menneskemasser, man normalt ser ved afholdelsen af Love Parade.

Sommerens tyske technofest tiltrækker sædvanligvis mere end en million mennesker fra hele verden.

Men nu viser et dokument, at myndighederne i Duisburg havde advaret arrangørerne om, at der kun var plads til 250.000 mennesker.

Lignende vurderinger fik nabobyen Bochum til at afvise technofesten i 2009.

LÆS ARTIKEL

Byggemyndigheder skrev til arrangører
Det tyske magasin Der Spiegel har fået aktindsigt i et dokument, der viser, at de kommunale byggemyndigheder i Duisburg anbefalede en begrænsning i antallet af deltagere i et brev til arrangørerne 21. juli.

»Det maksimale antal personer, der kan være til stede ved arrangementet på samme tid (...) bør begrænses til 250.000 mennesker«, lyder vurderingen fra en byggesagkyndig embedsmand i Duisburg.

Vurderingen er lavet ud fra en forventning om, at arrangørerne (Berliner Lopavent GmbH) ville holde sig til de foreskrevne regler om brede flugtveje og myndighedernes brandplaner.

Politiet forholder sig til 105.000 mennesker
Få timer før 19 mennesker blev mast ihjel i menneskemængder, der blev klemt sammen i tunnel ved hovedindgangen til festpladsen, havde arrangører ifølge Der Spiegel stolt fortalt om 1,4 millioner deltagere ved technofesten.

Politichefen i Duisburg ville dog ikke bekræfte det antal på dagens pressemøde i byen.

Han holder sig foreløbigt til beregninger, der viser, at 105.000 mennesker blev fragtet til festpladsen med den tyske jernbane i tidsrummet mellem klokken 9 og klokken 14.

»Det er det eneste pålidelige tal, vi har«, sagde Detlef von Schmeling, politichef i Duisburg under pressemødet.

Politiet anslår antal under demonstrationer

Hvis man sammenligner billeder fra festpladsen i Duisburg med billeder fra Love Parade i Essen i 2007 og i Dortmund 2008 - med henholdsvis 1,2 og 1,6 millioner deltagere - så er det ifølge Der Spiegel ikke usandsynligt, at der var mere end en million mennesker til stede i Duisburg.

Og det tyske politi plejer ellers at være særdeles hurtige med at anslå antallet af deltagere, når der bliver overholdt store demonstrationer i landet - skriver det tyske magasin.

Overvejelserne får Der Spiegel til at spørge, om politiet forsøger at mørklægge dele af tragedien i Duisburg.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden