Foto: MOHAMMAD SAJJAD/AP
Internationalt

FN: Oversvømmelser rammer en mio. pakistanere

Vandmængderne udløser den største katastrofe af sin art i regionen siden 1929.

Internationalt

Over en million mennesker er allerede nu påvirket af oversvømmelser i Pakistan, anslår FN ifølge AP.

Oversvømmelserne har fået floder til at gå over deres breder, har udløst jordskred, og vasket hele landsbyer væk, og redningsarbejdere kæmper for at nå frem til tusinder af mennesker, som er afskåret af vandet.

Vandmasserne har blandt andet fuldstændigt afskåret byen Peshawar med 570.000 indbyggere fra resten af landet ifølge al Jazeera.

Dødstal vil stige

Nu frygter de pakistanske myndigheder at endnu flere kan blive påvirket af den stigende vandstand, og ingeniørtropper arbejder døgnet rundt med at forsøge at dræne vigtige veje, så nødhjælpsarbejdere kan slippe igennem til de nødstedte.

430 er døde ifølge officielle tal, og det tal vil stige, når det bliver muligt at få et bedre overblik over skadernes omfang.

LÆS OGSÅ

»Vi har ikke kunnet indhente alle dødstal fra nogle distrikter, og frygter at antallet af omkomne er meget højere«, siger Anwer Kazmi fra hjælpeorganisationen Edhi Foundation til al Jazeera.

31,2 cm regn på 36 timer

Oversvømmelserne er de værste i regionen siden 1929, og efterfulgte tre dages voldsom monsunregn, som undervejs nåede uhørte 31,2 cm regn på kun 36 timer.

Ifølge meteorologerne er det værste overstået nu.

Det menes også, at voldsom regn og tåge er årsagen til det flystyrt torsdag i hovedstaden Islamabads lufthavn, der kostede 152 mennesker livet.

LÆS MERE

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden