Soldater nægter at dele stue med homoseksuelle

USA's præsident planlægger ellers at ophæve et forbud mod homoseksuelle soldater.

Internationalt

Hovedparten af USA's marinesoldater har ikke lyst til at sove på samme værelse eller stue som en homoseksuel soldaterkammerat. Det siger marinesoldaternes øverstbefalende, general James Conway.

»Jeg kan fortælle jer, at et overvældende flertal ikke ønsker at sove på stue med en person, der er åbent homoseksuel«, siger Conway.

Præsident Barack Obama har ellers planer om at ophæve et forbud mod erklærede homoseksuelle i militæret.

LÆS OGSÅ

»Nogle har ikke noget imod det. Og måske kan en frivillig ordning være den bedste måde at starte det uden at krænke nogens moral eller opfattelsen af deres kammerater«, siger James Conway.

13.500 soldater er blevet afskediget

Conway har ikke lagt skjul på sin modstand mod at fjerne forbuddet mod soldater, der åbent er homoseksuelle, og hans bemærkninger vil sandsynligvis blive brugt af de politikere, der heller ikke ønsker forbuddet fjernet.

Repræsentanternes Hus har stemt ja til at afskaffe forbuddet, som nu skal godkendes endeligt i Senatet.

Flere end 13.500 amerikanske soldater er siden 1993, hvor forbuddet blev indført, blevet afskediget i militæret i henhold til reglen.

Ifølge en ny meningsmåling fra CNN mener omkring 78 procent af USA's befolkning, at homoseksuelle skal have lov til at træde ind i militæret.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce