0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Obama: »Operation 'Iraks Frihed' er slut«

De amerikanske kamphandlinger i Irak er slut. »Vi har levet op til vort ansvar«, siger USA's præsident.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

krigsafslutning. Kamphandlingerne i Irak er slut for de amerikanske tropper. Det sagde præsident Barack Obama i går i en tale fra Det Ovale Værelse.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»USA har betalt en høj pris for at lægge Iraks fremtid i hænderne på det irakiske folk... Gennem dette bemærkelsesværdige kapitel i den amerikanske og irakiske historie, har vi levet op til vort ansvar. Nu er det tid til et nyt kapitel«.

Sådan lyder det fra den amerikanske præsident Barack Obama på dagen, der markerer, at de amerikanske kamphandlinger i Irak nu er forbi.

LÆS ARTIKEL

»I aften annoncerer jeg, at den amerikanske kampoperation i Irak er færdig. Operation 'Iraks Frihed' er slut, og det irakiske folk har nu hovedansvaret for sikkerheden i deres land«, siger Barack Obama fra Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus.

SE TALENBarack Obama taler til det amerikanske folk(eksternt link)

»Jeg opfordrer Iraks ledere til hastigt at danne en åben regering, som er retfærdig, repræsentativ og ansvarlig over for det irakiske folk«, siger Obama.

Samtidig fastslog Obama, at USA stadig har en forpligtelse over for Irak og genopbygningen af landet, selv om der ikke længere er amerikanske kamptropper i landet.

LÆS ARTIKEL

»Når en regering er kommet på plads, så må der ikke være nogen tvivl: Det irakiske folk har en stærk partner i USA. Vores kampmission er slut, men det er vores forpligtelse over for Iraks fremtid ikke«, lyder det fra præsidenten.

Syv års krig er slut
USA har haft kamptropper i Irak de seneste syv år. Irak-krigen startede som en amerikansk-ledet invasion, hvis formål blandt andet var at fjerne den irakiske diktator Saddam Hussein fra magten.

Omkring 50.000 amerikanske soldater forbliver i Irak iindtil udgangen af 2011. Her skal de træne og assistere og rådgive de irakiske sikkerhedsstyrker.

LÆS ARTIKEL

I sin tale hæftede Obama sig desuden ved, at antallet af angreb i Irak er det laveste nu siden krigens start. På den baggrund konkluderer præsidenten, at irakerne nu befinder sig i en position, hvor de vil kunne forme deres egen fremtid.

Uklar politisk