Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Kommunister smidt ud for at trodse etbarnspolitik

500 medlemmer smidt ud for at trodse forbuddet mod at have mere end et barn.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mindst 500 personer er blevet ekskluderet fra Kinas regerende kommunistparti, fordi de har trodset den officielle etbarnspolitik, rapporterer det statsstyrede nyhedsbureau Xinhua mandag.

Sidste år forbrød i alt 93.000 personer i Hubei-provinsen sig mod reglerne, heriblandt hundreder af embedsmænd, politikere og politiske rådgivere, skriver Xinhua.

Bødestraf Ifølge nyhedsbureauet blev 395 lovovertrædere fjernet fra deres embeder, men det var ikke umiddelbart klart, om de var en del af de 500, som blev ekskluderet fra kommunistpartiet. Det var heller ikke klart, om de blev straffet. Det er almindeligt, at der gives en bødestraf for at overtræde loven om, at de fleste familier i storbyerne kun må have et barn, mens par i landområderne har lov at få to. Eksklusion fra kommunistpartiet betragtes som en meget alvorlig straf.

Rige har råd til børnebøder

Kinas regering indførte etbarnspolitikken i slutningen af 1970’erne i et forsøg på at kontrollere landets befolkningstilvækst. Målet er holde befolkningstallet under 1,36 milliarder i 2010 og under 1,45 milliarder i 2020. I dag er der 1,3 milliarder mennesker i Kina, svarende til en femtedel af verdens samlede befolkning. Stigende indkomster betyder, at nogle nyrige - såsom erhvervsfolk og stjerner i underholdningsbranchen - har råd til at bryde loven og betale de bøder, der følger. I et tilfælde blev en person i Hubei-provinsen idømt en bøde på 770.000 yuan (536.000 kroner) for at have fået barn nummer to.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden