Klimabevidst. Den nye optagelse af den klimabekymrede topterrorist er ledsaget af et billede af en smilende bin Laden.

Klimabevidst. Den nye optagelse af den klimabekymrede topterrorist er ledsaget af et billede af en smilende bin Laden.

Internationalt

Bin Laden fortsætter klima-Jihad

En blødere topterrorist er bekymret over pakistanske oversvømmelser på ny optagelse.

Internationalt

Osama bin Laden kritiserer muslimske lande for ikke at hjælpe ofre for oversvømmelserne i Pakistan på en ny optagelse, som er lagt på internationale jihad-hjemmesider.

Som med tidligere optagelser kan det ikke bekræftes, at optagelsen rent faktisk er af bin Laden. Det er første gang siden marts, at terrorbagmanden angiveligt lader høre fra sig.

LÆS OGSÅ

På den over 11 minutter lange optagelse ved navn 'Refleksioner over metoder i nødhjælp' mener bin Laden, at flere mennesker er påvirket af klimaforandringer end krige.

»Katastrofen i Pakistan er meget stor og svær at beskrive. Den kræver at generøse sjæle og modige mænd tager seriøse og omgående skridt til at skaffe hjælp til deres muslimske brødre i Pakistan«, siger stemmen, som angiveligt tilhører verdens mest eftersøgte mand.

Vil plante afgrøder i Sudan
Osama bin Laden vil have en effektiv nødhjælpsstyrke i de muslimske lande, som også skal forske i hvilke regioner tæt på vådområder, der løber størst risiko for naturkatastrofer.

Samtidig vil topterroristen have muslimske pengemænd til at bruge deres ressourcer til at udvikle ny landbrugsområder i for eksempel Sudan.

»Handlende er de riddere som vil rede regionen fra sult, og de bør undgå at investere i værdiløse projekter«, siger stemmen, som også mener at landbrug »ikke handler om fortjeneste og tab, men om liv eller død«.

Osama bin Laden fokuserer også på rent drikkevand og infrastruktur i optagelsen.

Har før talt om global opvarmning

Flere analytikere har frygtet, at fundamentalistiske islamister ville finde måder at tappe pakistansk frustration over den langsomme hjælp til otte millioner mennesker, som er blevet interne flygtninge efter oversvømmelserne.

Det er ikke første gang, at Osama bin Ladens bånd forholder sig til frygten for en klimakatastrofe - i januar gav han for eksempel USA skylden for global opvarmning.

LÆS OGSÅ

Den seneste optagelse fra bin Laden i marts var dog mere, som vi husker ham: Den truede med hævn over amerikanerne, hvis hjernen bag 11. september-terrorangrebene Khalid Sheikh bliver henrettet.

Det er uklart, hvor bin Laden befinder sig, hvis han overhovedet stadig er i live. I januar sagde for eksempel USA's forsvarsminister, Robert Fates, at han ikke har fået troværdig information om topterroristen i årevis.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce