Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Briterne lukker baser i Tyskland

Historiske britiske baser i Tyskland vil blive lukket i 2020 som led i nedskæringer, siger Storbritanniens premierminister.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Storbritannien vil trække alle dets 20.000 soldater i Tyskland hjem inden for det næste årti som led i omfattende besparelser på forsvarsbudgettet, siger premierminister David Cameron.

»Halvdelen af mandskabet i Tyskland vil være trukket hjem i 2015 og de resterende i 2020«, siger Cameroun, som tirsdag talte om planlagte nedskæringer i forsvaret i parlamentet.

Storbritannien og USA udstationerede soldater i Tyskland efter Anden Verdenskrig som en klar og synlig støtte til deres allierede i Nato-landene på det dengang delte europæiske kontinent.

»Det britiske militærs tilstedeværelse har spillet en vigtig rolle ved at demonstrere solidariteten i alliancen, og det har været et symbol på tysk-britisk venskab«, hedder det i en rapport om den britiske beslutning.

Men det understreges, at der ikke længere er grundlag for at have de britiske styrker udstationeret i forbundsrepublikken.

Briternes militære tilstedeværelse vil fortsætte i blandt andet Gibraltar, Cypern og på Falklands Øerne.

De britiske styrker i Afghanistan bliver ikke berørt af nedskæringer, men vil få mere udstyr.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden