0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Vælgerne sagde nej til svinske reklamer

Den mest beskidte valgkamp i USA's historie er overstået. Den viste, at der er grænser for, hvad kandidaterne kan tillade sig.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Valgstunt. En video med en prostitueret var ikke nok til at få Louisianas borgere til at stemme demokratisk.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den netop afsluttede valgkamp op til det amerikanske midtvejsvalg satte ny rekord for mængden af grove tv-reklamer.

Men i en række tilfælde er kandidaterne tilsyneladende gået over stregen.

Politiken.dk kigger tilbage på fem af de hårdeste angreb under valgkampen, og i alle i fem tilfælde endte 'ofrene' med at vinde - flere af dem meget suverænt:

1. Aqua-Buddha Årets mest personlige angreb kom fra demokraternes senator-kandidat i Kentucky, Jack Conway.

Han anklagede sin modstander, Rand Paul, for at have tilhørt en anti-kristen sekt i sin studietid. Sekten skulle angiveligt chikanere folk, og således var en kvinde blevet bagbundet, havde fået bind for øjnene og tvunget til at bede til en 'Aqua-Buddha'. Lød altså anklagen.

Rand Paul afviste skarpt beskyldningerne og vandt overbevisende 56 - 44.

2. 'Taleban Dan'
Opgøret om en plads i Repræsentanternes Hus for Florida 8. valgdistrikt endte i en så hård kamp, at det tiltrak hele USA's opmærksomhed.

Den siddende kongresmand, demokraten Alan Grayson, var oppe imod republikaneren Daniel Webster.

Grayson blev både elsket og hadet, da han i Kongressen sagde, at republikanernes sundhedsplan var, at folk enten ikke skulle blive syge, ellers skulle de dø hurtigt. Senere vendte han skytset mod sin modstander, som han anså for at besidde en kristen fanatisme, der var en taleban-kriger værdig. 'Taleban Dan' kaldte han sine modstader i en dybt manipuleret valgvideo.

Angrebene gav Dan Webster noget nær martyr-status i det republikanske parti, og vælgerne var også med ham. 56-38 lød de knusende slutcifre på.

3. Bordel-affæren
Louisianas senator, David Vitter, blev for et par år siden blandet ind i en sex-skandale i Washington, da hans navn figurerede i telefonbogen hos en bordelmutter.

I årets valgkamp mente Vitters modstander, demokraten Charlie Melanchon, at senatoren var sluppet lige billigt nok fra den affære, så han kørte tv-reklamer lavet som kriminalprogrammer, hvor en prostitueret blev interviewet.

Se reklamen her.