Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Meldinger om optøjer efter valg i Myanmar

Der er udbrudt kampe mellem oppositionsgrupper og militærjuntaen, siger regeringskilder.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Oprørere kom i kamp med regeringssoldater i en by i det østlige Myanmar, dagen efter, at det militærjuntastyrede land holdt det første valg i 20 år, siger myndighedspersoner.

Etniske rebeller beskød byen Myawaddy i Karenstaten med tunge våben, hvilket sårede to personer, siger en kilde fra regeringen i Myanmar, og vedkommende tilføjer, at militæret ikke umiddelbart besvarede ilden.

Skudvekslingen er stilnet af En unavngiven kilde fra det thailandske militær ved grænsen til Myanmar siger, at en rakatdrevet granat landede på den thailandske side ved Mae Sot. Den sårede tre mænd og to kvinder.

»Skudvekslinger er stilnet af, men den militære operation er stadig i gang i områderne omkring Myawaddy«, siger thailænderen.

Resultatet af søndagens valg er indnu ikke afsløret, men de hidtigere meldinger tyder på, at militærets to partier, Solidaritetsunionen og Udviklingspartiet (USDP), har fået et overvældende flertal i parlamentet i et valg, som af de fleste betragtes som gennemsyret af svindel.

Ifølge Zipporah Sein, den thailandskbaseret generalsekretær for partiet KNU, udbrød der kampe mellem 300 soldater fra den demokratisk buddhistiske karenerhær og regeringssoldater.

Lokale skal blive indendøre

Kampene er centreret om Myawaddy, men op imod 500 soldater fra den buddhistiske karenerhær og 800 KNU-soldater kan slutte sig til konflikten.

En lokal beboer i Myawaddy siger, at myndighederne har bedt de lokale om at blive indendøre.

»Vi kan høre skuddene, men vi kan ikke se, hvad der sker udenfor«, siger han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden