BEGEJSTRING. Tilhængere af Aung San Suu Kyi foran hendes hus kort før løsladelsen af Myanmars verdensberømte demokratiforkæmper.
Foto: KHIN MAUNG WIN/AP

BEGEJSTRING. Tilhængere af Aung San Suu Kyi foran hendes hus kort før løsladelsen af Myanmars verdensberømte demokratiforkæmper.

Internationalt

Aung San Suu Kyi er løsladt

Myanmar frigiver nobelprisvinderen Aung San Suu Kyi, en af diktaturets største modstandere.

Internationalt

Aung San Suu Kyi kan atter forlade det hus, hvor hun i de seneste mange år har været i husarrest.

Ifølge de internationale nyhedsbureauer er regimet gået i gang med at fjerne afspærringerne foran ejendommen.

Samtidig har hun fået at vide, at hun atter kan få lov at forlade det hus, hvor hun har tilbragt 15 af de seneste 21 år i fangeskab.

Senest har hun fået forlænget sin indespærring med den begrundelse, at hun støttede 'undergravende elementer', fordi hun tillod en amerikaner, der trængte ind i hendes hus, at blive i ejendommen to nætter.

Leder af landets demokratibevægelse Aung San Suu Kyi er frontfigur for de indbyggere i diktaturstaten, som ønsker demokrati og frihed. Over 1.000 af dem er ifølge nyhedsbureauet Reuters mødt op foran huset for at hylde oppositionslederen.

Løsladelsen af hende kommer få dage efter et valg, som militærstyret hævder at have vundet - en sejrserklæring, der ikke er tiltro til uden for Myanmars grænser.

Militærdiktatur fortsatte trods valgresultat

Suu Kyi stillede sig i slutningen af 1980'erne i spidsen for landets demokratibevægelse, der krævede, at militæret overlod styret til folket.

Det endte med, at hun fik husarrest for at 'true staten'. Alligevel vandt hendes parti, Den Nationale Liga for Demokrati (NLD), langt størstedelen af pladserne i parlamentet i 1990.

Det valgresultat blev imidlertid aldrig anerkendt af militærjuntaen, der har afvist at opgive magten.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden