Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Ambassadør: Pentagon ligner kilden til WikiLeaks-læk

USA's ambassadør i Norge sender brandslukningsbrev før næste afsløringer.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter alt at dømme er de mange hemmelige dokumenter, som organisationen WikiLeaks ventes at offentliggøre i nær fremtid, tappet fra computere i Pentagon, det amerikanske forsvarsministerium.

De amerikanske myndigheder har i de seneste dage advaret en række lande, herunder Danmark, for at fortælle, at WikiLeaks måske inden for de nærmeste dage vil offentliggøre rigtig mange hemmelige amerikanske papirer, som kan kompromittere en række lande.

LÆS ARTIKEL

USA's ambassadør i Norge, Barry White, har sendt et brev til avisen Dagbladet, hvori han skriver, at dokumenterne formentlig kommer fra Pentagon-computere.

Ment som læserbrev

Brevet er ment som et læserbrev, som skal trykkes, når WikiLeaks har offentliggjort dokumenterne.

»Et solidt venskab vil have sine op- og nedture. Det har vi set i de seneste dage, hvor dokumenter, der antageligt er downloadet fra det amerikanske forsvarsministerium, er blevet genstand for avisartikler«, hedder det i ambassadørens brev.

Det menes, at dokumenterne, der måske offentliggøres lørdag, i stort omfang består af korrespondance mellem USA's næsten 300 ambassader og konsulater samt udsendte diplomater og så udenrigsministeriet i Washington.

LÆS ARTIKEL

Det skal dreje sig om flere millioner dokumenter.

»De ser ud til at indeholde vore diplomaters vurderinger af politik, forhandlinger og ledere fra lande verden rundt, ligesom der er rapporter om private samtaler med personer fra inder- og yderkredsen af andre regeringer«, skriver den amerikanske Oslo-ambassadør.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden