Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Britisk regering advarer pressen mod at offentliggøre Wiki-læk

Britiske avisredaktører er blevet advaret mod at trykke følsomme oplysninger.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De britiske nyhedsredaktører skal passe på, hvilke oplysninger de viderebringer, når Wikileaks kommer med deres næste læk.

Sådan lyder advarslen fra den britiske regering, som i går bad alle britiske medier om at blive informeret, hvis de har tænkt sig at offentliggøre følsomme oplysninger.

LÆS ARTIKEL

Ifølge regeringen er advarslen ikke ensbetydende med, at man juridisk vil kunne forbyde offentliggørelsen af de hemmelige dokumenter.

Den skal nærmere ses som en påmindelse til pressen om ikke at lække oplysninger, som kan være til skade for landets efterretningsarbejde eller militære operationer. Pressen kan derfor også vælge at ignorere advarslen.

Lige nu venter verdens medier og regeringer i spænding på det næste læk fra whistleblower-organisationen , som efter forlydende skulle komme i løbet af weekenden - formentlig søndag.

Ifølge Wikileaks selv skulle lækket blive syv gange større end sidste læk om Irak-krigen, hvor de offentliggjorde næsten 400.000 hemmelige dokumenter.

USA har i den seneste tid været i kontakt med regeringer verden over for at forberede dem på indholdet af næste læk. Det danske udenrigsministerie blev kontaktet torsdag, og ifølge Wikileaks selv er den islandske regering netop også blevet kontaktet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden