Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Norsk hjemmeside er blevet blokeret før Nobelfest

Internetbrugere i Kina er forhindret i at gå ind på den norske tv-station NRKs hjemmeside inden Nobelfest.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kinesiske myndigheder forhindrer internetbrugere i Kina i at gå ind på den norske radio- og tv-station NRK's hjemmeside forud for overrækkelsen af Nobels fredspris til kineseren Liu Xiaobo fredag.

Det oplyser NRK.

Blokaden af NRKs hjemmeside er det seneste tegn på den kinesiske ledelses vrede over, at den norske Nobelkomité har tildelt fredsprisen til den kinesiske demokratiforkæmper og systemkritiker.

LÆS ARTIKEL

Liu Xiaobo kommer ikke til overrækkelsen fredag. Han afsoner en fængselsdom på 11 år i det nordlige Kina for landsskadelig virksomhed.

Tv-stationerne CNN og BBC er også berørt af blokaden, oplyser NRK.

Styret i Beijing har, siden den norske Nobekomité tildelte fredsprisen til Xiaobo den 8. oktober, aflyst en række møder med norske ministre og embedsmænd i protest mod tildelingen.

Vreden rækker helt til Mexico

Selv om Nobelkomitéen er uafhængig af den norske regering, har kineserne alligevel rettet deres vrede mod regeringsmedlemmer.

Under den igangværende klimakonference i Cancun i Mexico har kinesiske repræsentanter nægtet at mødes med den norske statsminister, Jens Stoltenberg, der står i spidsen for den norske delegation.

Kina og 18 andre lande boykotter overrækkelsen, der finder sted på Oslo rådhus.

LÆS OGSÅ

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden