Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Selvmordsbomber. Svensk politi efterforsker bombesagen som en terrorsag og får nu hjælp af amerikanske eksperter fra FBI.
Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX/AP

Selvmordsbomber. Svensk politi efterforsker bombesagen som en terrorsag og får nu hjælp af amerikanske eksperter fra FBI.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FBI hjælper svensk politi i terrorsag

Syv amerikanske bombeeksperter skal hjælpe svensk politi i efterforskningen af selvmordsbomber.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, deltager i opklaringen af selvmordsbomben i Stockholm forleden.

Sveriges justitsminister Beatrice Ask siger til den svenske avis Expressen, at FBI har sendt et hold på syv sprængstofeksperter til Stockholm for at bistå svenskerne.

»Det er et godt eksempel på, at det internationale politisamarbejde fungerer«, siger Beatrice Ask til avisen.

Noget gik galt Ifølge hende har de syv FBI-eksperter stor viden om sprængstoffer og de metoder, som terroristerne anvender.

»Det er en meget vigtig ekspertise. Et lille land som Sverige kan ikke have al ekspertisen selv«, siger justitsministeren til Expressen.

Svensk politi indviede tidligere på dagen offentligheden i en del af de resultater, som der foreløbig er kommet ud af efterforskningen.

DOKUMENTATION

Det svenske sikkerhedspoliti, Säpo, mener, at noget gik galt for bombemanden, da hans sprængstoffer lørdag eftermiddag eksploderede i det centrale Stockholm.

Først i form af en bilbombe og kort efter i form af et selvmordsbombe, som gerningsmanden havde på sig. To andre personer kom til skade.

Efterforskerne siger også, at de næsten er 100 procent sikre på, hvem han er.

Der er angiveligt tale om en mand født i Mellemøsten i 1981 ved navn Taimour Abdul Wahab al-Abdaly.

Siden 1991 har han haft svensk statsborgerskab, men han har også har boet en periode i Storbritannien, hvor hans synspunkter ifølge britiske BBC var så ekstreme, at han blev smidt ud af den moské, som han kom i.

Ransagning i Luton

De svenske efterforskere samarbejder derfor allerede med deres britiske kolleger, som blandt andet har ransaget et rækkehus i Luton i det sydlige England.

Ifølge den svenske terrorforsker Magnus Ranstorp kan de tekniske spor fra bomberne være afgørende for den videre efterforskning.

»Sammensætningen kan afsløre vældig meget om, hvor avanceret det her var«, sagde han forleden til det svenske nyhedsbureau TT.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden