Schweiz vil gøre incest lovligt

Sex mellem voksne og deres børn over 18 år skal legaliseres, mener landets justitsminister.

Internationalt

Schweiz er på vej til at lovliggøre incest mellem voksne.

Det beretter flere internationale medier.

Overhuset i det schweiziske parlamant er netop nu i gang med at færdiggøre et lovforslag, der skal afkriminalisere seksuelle forhold med direkte familierelationer, såfremt begge parter er over 18 år.

Tre sager siden 1984 Der er således grænser for, hvad loven skal bruges til, siger Folco Galli, talsmand for det schweiziske justitsministerium, til Switzerland World Radio.

»Incest er stadig et tabu i vores samfund, men det er ikke lovens opgave at stoppe amoralsk opførsel. Loven er i stedet til for at straffe opførsel, der er særlig socialt skadelig«, siger han.

Siden 1984 er blot tre sager om incest kommet for dagens lys i Schweiz.

LÆS ARTIKEL

Ifølge psykolog hos Red Barnet og ekspert i krænkeradfærd, Kuno Sørensen, er afkriminaliseringen af incest dybt problematisk.

»Jeg kan godt forstå overvejelserne, men problemet ved sådan en lov er, at det seksuelle samvær kan føre til børn. Dermed tillader man indavl«, siger Kuno Sørensen.

Forbudt i Danmark

Han tilføjer desuden, at en ny lov vil betyde et større mørketal i forbindelse med incestsager.

»Der vil være en risiko for, at der ligger et implicit magtforhold mellem de to involverede parter. Det kan betyde, at eventuel tvang ikke anmeldes«, siger Kuno Sørensen.

I Danmark er seksuelle forhold, der er direkte familierelaterede, forbudt. Og det er der god grund til, siger Kuno Sørensen.

LÆS OGSÅ

»De danske regler beskytter ikke kun børnene, men de voksne mod eksempelvis at få indavlede børn«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce