Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Terror. SZ tog aldrig med til København og sidder fængslet i Stockholm mistænkt for at planlægge et terrorangreb. Her bliver hans mistænkte medsammensvorne kørt ind til Retten i Glostrup.
Foto: PETER HOVE OLESEN

Terror. SZ tog aldrig med til København og sidder fængslet i Stockholm mistænkt for at planlægge et terrorangreb. Her bliver hans mistænkte medsammensvorne kørt ind til Retten i Glostrup.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Terrormistænkt meldte Arla for diskrimination

»De kaldte mig terrorist«, skriver SZ i anmeldelse af Arla.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den 37-årige svensk-tuneser SZ, der sidder fængslet i Sverige mistænkt for at have planlagt et terrorangreb mod Jyllands-Posten i København har meldt Arla Foods i Sverige for diskrimination.

Det skriver den svenske avis Dagens Nyheter og politiken.dk har fået lov til at se SZ's anmeldelse til den svenske ombudsmand for diskrimination.

SZ er bosat i Järfälla lidt nord for Stockholm og indvandrede fra Tunesien i 1998. I sin tid i Sverige har han blandt andet arbejdet på et Arla-mejeri uden for Stockholm.

LÆS OGSÅ

I januar 2008 anmeldte han sin arbejdsplads for diskrimination til ombudsmanden for etnisk diskrimination.

SZ skriver, at han føler sig mobbet og udenfor på sin arbejdsplads.

»Jeg bliver kaldt terrorist, 'svartskalle' (nedsættende ord om mennesker med mørk hudfarve, red) osv. Jeg mener, at jeg og andre med indvandrerbaggrund ikke får de samme chancer for at få ekstraarbejde, for at forbedre min udvikling og få nye arbejdsopgaver«.

I 2005 og 2006 havde SZ et års orlov fra sit arbejde på mejeriet. I den forbindelse bagtalte hans arbejdskollegaer ham og tillagde ham terrorhensigter, skriver SZ til ombudsmanden.

De sagde, at når SZ kom tilbage, ville han »sprænge Arla i luften«, skriver SZ og fortsætter:

»Flere har desuden sagt til mig personligt, at de der gik og sagde, at jeg ville sprænge Arla i luften mente, at jeg måtte være terrorist, fordi jeg var muslim«.

Diskriminationsombudsmanden afsluttede sagen, da han ikke kunne få fat i SZ.

Mistænkt for terrror før

SZ tog ikke med til København, men har en del forbindelser til de øvrige tre terrormistænkte, der blev anholdt og sigtet i København.

Den svenske statsborger OA har boet i den lejlighed, hvor SZ bor i nu, skriver Expressen.

Og i 2009 blev SZ anholdt i Pakistan sammen med tuneseren, MD og den svenske Guantanamo-fange Mehdi Ghezali i en gruppe på tolv udlændinge.

De pakistanske myndigheder mente, at gruppen samarbejdede med al-Qaeda og den svenske avis Expressen skrev dengang, at man mente, at gruppen kunne have haft til hensigt at begå terror mod den danske ambassade i Islamabad.

LÆS OGSÅ

På SZ's facebookside lægger han ikke skjul på sine sympatier for den ekstremistiske islamisme.

Svenske medier skriver, at den 37-årige havde en islamistisk kriger med skjold og blodigt sværd som profilbillede på sin Facebook-profil.

I baggrunden ser man al-Qaedas sorte flag med en gul cirkel og arabiske bogstaver.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden