Israelsk tank dræber palæstinenser i Nord-Gaza

To palæstinensere var ved at placere bombe, siger israelerne.

Internationalt

En palæstinenser blev dræbt og en anden såret onsdag aften af en granat fra en israelsk kampvogn ved grænsen mellem Israel og den nordlige del af Gazastriben, siger vidner og medicinsk personale.

Vidnerne siger, at kampvognen skød mod de to palæstinensere, der gik tæt på en forbudt zone ved grænsen.

Ifølge medicinske kilder var lokale ambulancer og redningsmandskab ikke i stand til at nå frem til området og ventede på tilladelse fra den israelske hær.

Israelerne: De var ved at placere en bombe En kilde fra Israels forsvar siger til israelske medier, at soldater opdagede to palæstinensere, som var i gang med at plante en bombe tæt på grænsehegnet.

Israelsk radio rapporterer, at militante palæstinensere havde affyret en hjemmelavet granat mod et område i det sydlige Israel.

Den Gazabaserede gruppe PRC, som er del af Hamas-bevægelsen, der kontrollerer Gazastriben, har taget ansvaret for granaten. Den kalder det for »et modsvar til israelske forbrydelser«.

Israelske kampfly svarer stort set altid igen på palæstinensiske raketangreb mod det sydlige Israel.

Palæstinenser døde af tåregas

Tidligt onsdag blev to mål i den centrale og sydlige del af Gazastriben beskudt af israelske F16-fly, som modsvar til to raketter affyret fra Gaza tirsdag. En palæstinenser blev såret.

Israel bliver i øjeblikket kritiseret for at have dræbt en kvindelig, palæstinensisk demonstrant, som sammen med andre blev bombarderet med tåregas fra israelske soldater. Hun døde af at indånde store mængder tåregas.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden