Israelere dræber palæstinenser ved en fejl

En 67-årig palæstinenser blev fredag dræbt af israelske soldater i sin seng. Det var en fejl siger Israel.

Internationalt

Israels hær siger, at en civil palæstinenser er blevet dræbt ved en fejl og udtrykker »beklagelse«.

»Der var ingen tegn på, at han selv var terrorist«, siger en talsmand for den israelske hær om den 67-årige Omar Kawasme, som blev skudt og dræbt i sin seng under en israelsk operation.

»Han var ikke et mål, og det var absolut ikke forsætligt«, siger talsmanden, efter at israelske patruljer havde gennemsøgt adskillige huse i Hebron.

Lige blevet løsladt

De israelske soldater omringede ifølge sikkerhedskilder flere militante medlemmer af gruppen Hamas, som netop var blevet løsladt fra et palæstinensisk fængsel.

Frigivelsen skete efter en ordkrig om fangemishandling mellem Hamas og den moderate palæstinensiske Fatah-bevægelse.

De to rivaliserende bevægelser, der har bekæmpet hinanden intenst, siden Hamas i 2006 vandt et palæstinensisk valg, har i perioder anholdt og fængslet hinandens tilhængere uden retssager.

Forholdet mellem dem blev yderligere presset, da lækkede amerikanske dokumenter fra Wikileaks for nylig afslørede, at Fatah i 2007 bad Israel om at angribe Hamas.

LÆS MERE

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce