Israelsk soldater dræber en af deres egne

En israelsk soldater blev dræbt og fire såret af sine egne kampfæller under sammenstød med palæstinensere.

Internationalt

En israelsk soldat er blevet dræbt og fire andre såret i et tilfælde af såkaldt friendly fire, hvilket betyder, at soldaterne er blevet skudt af sine egne. Det skriver britiske BBC.

Soldaterne blev skudt, da det israelske militær var involveret i et sammenstød med militante palæstinensere i Gaza. Omstændighederne omkring hændelsen er endnu uklare.

I første omgang skrev flere medier, at militante palæstinensere havde affyret skud og morterer mod israelske soldater og såret fire.

LÆS OGSÅ

Hændelsen fandt sted tæt på grænsen mellem Israel og Gaza. Palæstinensiske øjenvidner siger, at skudvekslingen fandt sted øst for byen Khan Yunis, og at det varede 20 minutter. Angiveligt er en palæstinenser såret.

Vidnerne tilføjer, at israelske styrker affyrede granater og en raket under kampene. Det israelske militær siger, at palæstinenserne forsøgte at plante bomber ved det sikkerhedshegn, som adskiller Israel fra Gazastriben.

To af de sårede soldater blev angiveligt fløjet med helikopter til et hospital, mens de to andre blev behandlet på stedet, meddeler Kanal 10.

66-årig palæstinenser dræbt ved en fejl

Tidligere på dagen demonstrerede indbyggere i Gaza på grund af drabet på en 66-årig palæstinenser, der ved en fejl blev dræbt af israelske soldater under en ransagning på Vestbredden.

Under demonstrationen i Gaza opfordrede et højtstående medlem af Hamas til at »slippe modstandskampen fri«, skriver avisen Jerusalem Post.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden