Algeriet fylder gader med kampklædt politi

Algeriets præsident frygter, at han kan blive væltet af demonstranter. Algiers gader er fyldt med politi.

Internationalt

Tusindvis af politibetjente med kampuniformer er tidligt lørdag fordelt ud over Algeriets hovedstad, Algier, da det algierske styre vil standse planlagte demonstrationer, som det frygter vil forsøge at vælte præsident Abdelaziz Bouteflika

Efter 18 dage med demonstrationer i Egypten lykkedes det fredag hundredetusinder af protesterende egyptere at vælte præsident Hosni Mubarak. I Algeriet frygter Bouteflika, at han kan blive den næste arabiske diktator, som bliver væltet.

»Vi er klar til marchen«, siger Mohsen Belabes, talsmand for det algierske oppositionsparti RCD, der er en af arrangørerne bag lørdagens demonstration.

»Det bliver en stor dag for demokrati i Algeriet«, siger Belabes.

LEDER

Den algierske præsident regerer blandt andet landet via en undtagelsestilstand, der blev indført i 1992 under en islamisk revolte i landet, som kostede titusinder af mennesker livet.

Demonstrationen i Algier er sat til at starte klokken 11 lørdag ved 1. majpladsen, som ikke er langt fra byens havn. Her er der mindst 15 politikøretøjer linet op. Ved trafikale knudepunkter har politiet placeret militærlignende køretøjer, der sjældent ses i byen.

Den arabiske verden har fået nyt håb om demokrati efter folkelige demonstrationer har væltet diktatorer i både Egypten og Tunesien.

Analytikere siger dog, at en stor folkelig opstand i Algeriet har sværere betingelser end i Egypten, fordi den algierske præsident har mulighed for at imødekomme en del af befolkningens økonomiske mangler på grund af landets olierigdom.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden