Turister sov da vietnamesisk båd sank

Turbåde skal forbedre sikkerheden, siger vietnamesisk talskvinde.

Internationalt

Den bådulykke, som to danskere i morges overlevede i Vietnam, er den værste, det asiatiske land har oplevet i 25 år.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Mens de to danskere, der overlevede, selv kunne ringe hjem til pårørende i Danmark, mistede 12 personer fra ni andre lande livet, da båden sank.

LÆS MERE

Båden lå tilsyneladende for anker sammen med flere andre både i Vietnams turistparadis Ha Long Bay, da en planke i skroget gav efter, så vandet strømmede ind og fik båden til at synke.

»Besætningsmedlemmer forsøgte at stoppe vandet fra at komme ind og alarmerede turisterne, der lå og sov, men vandet kom ind og båden sank hurtigt. Alle de 12 omkomne var i kabinerne«, siger Vu Van Thin, en ledende embedsmand fra Quang Ninh-provinsen.

Indskærper sikkerheden

Ni udlændinge og seks lokale blev reddet af nærliggende turbåde. 27 personer var om bord, deriblandt seks besætningsmedlemmer.

»Dette er en meget sjælden og meget uheldig ulykke«, siger Nguyen Phuong Nga, en talskvinde fra det vietnamesiske udenrigsministerium. Hun tilføjer, at turistvirksomheder skal forbedre sikkerheden i området.

De druknede turister er fra USA, Storbritanien, Australien, Japan, Rusland, Frankrig, Sverige og Schweiz. Derudover er en lokal guide blandt de omkomne.

Mere end fem millioner turister besøger hvert år provinsen, der er et af Vietnams mest populære turistområder. Mange turister overnatter i både.

Politiet har nu iværksat en undersøgelse af årsagen til ulykken.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce