Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Doktorballade. Karl-Theodor zu Guttenberg er holdt op med at kalde sig 'dr.jur' - han er dog stadig forsvarsminister.
Foto: OLIVER LANG/AP

Doktorballade. Karl-Theodor zu Guttenberg er holdt op med at kalde sig 'dr.jur' - han er dog stadig forsvarsminister.

Internationalt

Tysk minister opgiver doktortitel efter anklager om snyd

Forsvarsminister mistænkes for snyde med citaterne i sin disputats.

Internationalt

Karl-Theodor zu Guttenberg, Tysklands hårdt trængte forsvarsminister, giver midlertidigt afkald på sin doktortitel.

Guttenberg anklages for at have plagieret andre forskere i sin disputats fra 2006 uden at kreditere dem for citaterne. Der er foreløbig fundet 80 citater i den omdiskuterede disputats, som ministeren dengang fik den højeste anerkendelse for.

Samlet drejer det sig om 16 af disputatsens i alt omkring 400 egentlige tekstsider. Universitetet i Heidelberg har bedt Guttenberg om en forklaring.

LÆS MERE

Guttenberg afgav sin erklæring til en udvalgt gruppe journalister i forsvarsministeriet, men mødte ikke den internationale og nationale presse på regeringens daglige pressekonference.

Journalisterne blev så vrede, at de forlod pressemødet i samlet flok uden at høre, hvad regeringen ellers havde at fortælle.

Møde hos Merkel

Forsvarsministeren blev torsdag aften kaldt til samtale med forbundskansler Angela Merkel, der udbad sig en forklaring. Det er sandsynligt, at Merkel og Guttenberg aftalte, at han skulle ophøre med at kalde sig ’dr.jur.’, indtil universitetet i Heidelberg har fældet dom i sagen.

Den dynamiske og utraditionelle 39-årige minister har i sin korte tid som toppolitiker skaffet sig mange fjender. Nogle af dem har nu oprettet et site ved navn GuttenPlag-Wiki.

Her har en skare af frivillige hjælpere dagen igennem lagt resultaterne af deres jagt på citater uden gåseøjne i Guttenbergs doktorafhandling frem til offentlig beskuelse.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce