parlamentsvalg. 1.158 pladser i parlamentet skal besættes, når Myanmar skal til valg 7. november. her parlamentsbygningen i byen Naypyitaw.
Foto: KHIN MAUNG WIN/AP

parlamentsvalg. 1.158 pladser i parlamentet skal besættes, når Myanmar skal til valg 7. november. her parlamentsbygningen i byen Naypyitaw.

Internationalt

Udenlandske medier udelukkes fra valg i Myanmar

Juntaen i Myanmar afviser også udenlandske valgobservatører i landet.

Internationalt

Når Myanmar 7. november går til valg, bliver det internationale samfund afskåret fra at følge med fra første række.

Det fastslår militærjuntaen i landet.

Journalister fra internationale medier vil således ikke blive lukket ind i landet, og valgkommissionen gør det samtidig klart, at man ikke vil tillade udenlandske valgobservatører, skriver AP.

Meddelelsen blev givet på et møde for diplomater og pressefolk, der allerede arbejder i Myanmar, også kendt under navnet Burma

Kun journalister, der befinder sig i Myanmar på nuværende tidspunkt må dække begivenheden, siger formanden for landets valgkommission, Thein Soe.

Rundvisning for diplomater

På selve valgdagen vil der »blive arrangeret en rundvisning« for diplomater og FN-folk i landet, siger Thein Soe.

»Eftersom disse diplomater repræsenterer deres respektive lande, er der ikke yderligere grund til at invitere udenlandske observatører. Det er ikke nødvendigt at invitere udenlandske observatører, da Myanmar har erfarne personer, der er i stand til at overvåge valgprocessen«, siger han videre ifølge AP.

LÆS ARTIKEL

Det internationale samfund følger situationen i Myanmar nøje. Militærjuntaen kritiseres for at ville bruge valget til at cementere sin magt yderligere.

Det seneste valg i Myanmar blev afholdt i 1990. Dengang var internationale medier til stede, og valget gav en jordskredssejr til oppositionsleder Aung San Suu Kyi. Juntaen afviste dengang resultatet og satte Aung San Suu Kyi i husarrest. Det har hun været 15 ud af de seneste 21 år.

Juntaen har for nylig meddelt, at Suu Kyi's nuværende husarrest vil udløbe 13. november - blot seks dage efter valget.

LÆS MERE

Hendes parti har valgt at boykotte valget med henvisning til, at det vil være udemokratisk og uretfærdigt. Dermed har juntaen ingen reel modpart på valgdagen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden