Munke og politi stod overfor hinanden i dag.

Munke og politi stod overfor hinanden i dag.

Internationalt

Myanmar-junta erkender brug af magt

En blev dræbt og tre blev såret under demonstrationer i dag, erkender Myanmars pressede militærjunta. Det er snarere otte dræbte, ifølge oppositionen.

Internationalt

En er dræbt og tre er såret efter demonstrationer i Myanmar (Burma) i dag, erkender landets militærjunta.

Dødsfaldet skete, da medlemmer af en 10.000 mand stor demonstration nægtede at passere gaden og endda rakte ud efter politiets tjenestepistoler, ifølge juntaen, som tilføjer, at »såkaldte munke« var blandt de demonstrerende, ifølge AP.

Ifølge det eksilerede oppositionstalerør ' Democratic voice of Burma' er der dog snarere tale om at fem budhistiske munke og tre civile blev dræbt under demonstrationerne, hvor 300 blev anholdt.

Møde i FN's sikkerhedsråd

Det var 9. dag i træk, at demonstrationerne - som begyndte på grund af stigende brændstofpriser - løber af stablen i landet, som siden 1962 har været i militærjuntaens jerngreb.

Efter at 100.000 mennesker gik på gaden mandag, indførte juntaen udgangsforbud tirsdag, men protesterne fortsætter.

Og på trods af, at journalister og politikere fra hele verden følger nøje med i begivenhederne, satte juntaen politiet ind med knipler tåregas og håndvåben.

USA og EU har fordømt dagens angreb på de protesterende. Her til aften mødes FN's sikkerhedsråd om Myanmar, efter længere tids ubeslutsomhed om kursen overfor landet.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden