0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Reaktorarbejdere knokler i japansk strålingshelvede

Strålingen, teknikerne udsættes for på Fukushimaværket, er 10.000 gange højere end ventet. Arbejdsmiljøet kritiseres.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

ØDELÆGGELSER. Portbygningen ind til Reaktor 1 og 2 på Fukushima-atomkraftværket er ødelagt af eksplosionerne.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det japanske atomtilsyn har pålagt ejeren af det havarerede atomkraftværk i Fukushima at sikre, at teknikerne beskyttes ordentligt under deres indsats for at redde reaktorerne.

Det sker efter et uheld, hvor tre medarbejdere blev forbrændt af stråling i form af såkaldte beta-stråler. Uheldet skete ved noget vand, der lå ved Reaktor 3.

»Det forurenede vand udsendte 10.000 gange så meget radioaktivitet, som man finder i vand fra en reaktor, der fungerer normalt«, siger Hidehiko Nishiyama fra Japans atomtilsyn.

Over 700 teknikere er sat ind i arbejdet med at genvinde kontrollen over værket. I går måtte tre af dem behandles, da de soppede rundt i 10-15 centimeter dybt vand, der viste sig at være særdeles radioaktivt.

Ifølge japansk tv indeholdt vandet 3,9 millioner becquerel radioaktivitet pr. kubikcentimeter. Mændene blev udsat for strålingsdoser på 173-180 millisievert. Herhjemme udsættes vi hvert år for en naturlig baggrundsstråling på mellem 2 og 20 millisievert.

Det har fået værkets ledelse til at trække medarbejderne væk fra nogle områder omkring de løbske reaktorer.

LÆS

Atomtilsynet konkluderer, at ejeren af det ødelagte atomkraftværk, Tepco, ikke har sikret medarbejderne ordentligt under forsøgene på at hindre en fuldstændig nedsmeltning.

Tepco har ikke målt radioaktiviteten i de områder, arbejderne blev sendt ind i. Firmaet udstyrede dem heller ikke med ordentligt beskyttelsesudstyr.

Og endelig blev de ikke trukket tilbage, selv om alarmerne på måleudstyr gik i gang, da strålingen var for høj.

TEMA

Annonce

Læs mere