Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Skibsredere: Sænk piraternes moderskibe

Redere vil have Nato-skibe til at følge indisk eksempel og tage fløjlshandsken af over for somaliske pirater.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ingen blødsødenhed, når indiske og russiske krigsskibe går til kamp mod de somaliske piraters moderskibe. De tager piraterne til fange, befrier gidslerne om bord på moderskibet og sænker det.

Vicedirektør i Danmarks Rederiforening Jan Fritz Hansen siger, at det er den eneste medicin, der dur.

»Russerne og inderne har ikke taget fløjlshandsken på over for piraterne. Vi har hele tiden sagt, at det er piraternes moderskibe, de internationale krigsskibe bør gå efter«, siger Jan Fritz Hansen.

Spørgsmål: Mener du dermed, at krigsskibene i antipirat-indsatsen under kommando af EU Navfor og Nato bør gøre det samme?

»Jeg har ikke forstand på det operationelle med krigsskibe, men jeg mener godt, at man kan se på det principielle og grundlæggende i, at alle krigsskibe gør det samme«, svarer Jan Fritz Hansen.

LÆS ARTIKEL

Lørdag kom det indiske krigsskibe INS Suvarna containerskibet Maersk Kensington, der sejler under britisk flag, til undsætning i Det Arabiske Hav, efter at containerskibet udsendte nødsignaler om, at det var under angreb fra pirater.

Det indiske krigsskib var i voldsom ildkamp med piraternes moderskib, Morteza, der er en tidligere kapret iransk trawler. Inderne befriede 16 gidsler om bord på piraternes moderskib, tog 16 pirater til fange og sænkede piraternes moderskib.

Det er fjerde gang i år, at Mærsk-skibe angribes af somaliske pirater.

I tre aktioner alene i år har indiske krigsskibe ifølge avisen Times Of India angrebet piraternes moderskibe og taget i alt 104 pirater til fange. Piraterne er fængslet i Mumbai.

Men piraterne fortsætter ufortrødent jagten på skibe og gidsler. Mandag blev en kuwaitisk olietanker kapret i den østlige del af Adenbugten - 250 sømil sydøst for Salalah i Oman. 29 søfolk blev taget som gidsler.

Ni danskere - to søfolk og syv lystsejlere - er i øjeblikket gidsler hos somaliske pirater.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden