Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

PROTEST. Israels ministerpræsident Benjamin Netanyahu vil have FN til at trække rapport om Gazakrigen tilbage. Arkivfoto.
Foto: DIMITRI MESSINIS/AP

PROTEST. Israels ministerpræsident Benjamin Netanyahu vil have FN til at trække rapport om Gazakrigen tilbage. Arkivfoto.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Israel kræver undskyldning for Gaza-rapport fra FN

Richard Goldstone bør komme med en undskyldning for den rapport, han afleverede til FN om Gaza-krigen, mener Israel.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Israel vil have en beklagelse fra Richard Goldstone for den rapport, han har afleveret til FN's Menneskeretsråd om krigen i Gaza i slutningen af 2008.

Goldstone har i en artikel i avisen Washington Post taget afstand fra sin rapport, som efter hans mening ikke er fyldestgørende og retvisende. Han begrunder det med, at han ikke havde alle oplysninger om forløbet, da han var med til at skrive rapporten.

LÆS ARTIKEL

FN-undersøgeren burde - mener Israels præsident Shimon Peres - undskylde for at have beskyldt Israel for krigsforbrydelser.

»Goldstone ignorerede den centrale grund til det israelske forsvars operation i Gaza: Affyringen af tusindvis af raketter mod uskyldige israelske borgere«, siger præsidenten ifølge avisen Jerusalem Post.

Efterlyser modernisering af krigsretten
Forsvarsminister Ehud Barak mener, at sagen bør føre til en opdatering af krigens love. De er ikke tidssvarende for de såkaldt asymmetriske krigsskuepladser, hvor en hær står over for løst sammensatte militser, skriver nyhedsbureauet AP.

»Tiden er inde til at begynde at arbejde på at justere internationale regler, normer og love sådan, at de tillader os og andre at kæmpe mod terrorister, selv om terroristerne slår til inde fra tætbefolkede civile områder«, mener Barak.

Eks-udenrigsminister vil have Israel renset
Tzipi Livni var Israels udenrigsminister under Gazakrigen. Hun vil have mere end det, hun kalder »en pæn artikel« i Washington Post.

»Vi har brug for, at denne frikendelse kommer fra det internationale samfund, så vi i fremtiden kan have berettigelse til at handle«, siger hun til CNN.

Ministerpræsident Benjamin Netanyahu opfordrer FN til at annullere Goldstone-rapporten.

»Det sker kun i sjældne tilfælde, at dem, der udspreder bagvaskelse, trækker det tilbage. Det er sket i Goldstone-rapportens tilfælde«, siger han ifølge AP. Israel vil blandt andet forsøge at få FN's generalforsamling til at trække sin opbakning til rapporten tilbage.

Hamas: Goldstones indrømmelse er forkastelig

Hamas-styret i Gaza kritiseres af Goldstone i hans brev til den amerikanske avis.

En talsmand for organisationane tager afstand fra FN-undersøgerens syn på rapporten om Gaza-krigen.

»Goldstones tilbagetog er forkasteligt«, siger en talsmand for Hamas, Sami Abu Zuhri, til nyhedsbureauet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden