Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Ny rapport: Mange unge rumænere er racister

Flere minioritetsgrupper er upopulære naboer i det østeuropæiske land.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En rundspørge blandt flere tusinde rumænske unge viser, at en stor andel ikke vil bo ved siden af blandt andre muslimer.

Det fremgår af en netop udgivet rapport fra den private, verdensomspændende organisation Soros Foundation, der arbejder for demokrati og menneskerettigheder, skriver nyhedsbureauet AP.

Store andele frabeder sig minioriteter
Tre fjerdedele af de adspurgte ønsker ikke bøsser og lesbiske som naboer, mens 34 procent afviser jøder og hele 42 procent ikke vil have muslimer i nabohuset.

LÆS MERESe den rumænske rapport hos Soro Foundations(eksternt link)

Soros Foundation beskriver resultatet af rundspørgen som »bekymrende«, og konkluderer, at mange rumænske unge kan beskrives som racister, skriver AP.

Rapporten konkluderer også, at mens børn af mere velstillede familier generelt er mere tolerante end andre børn, er de dog mere intolerante over for lige netop sigøjnere og romaer.

Organisationen har spurgt 5.861 studerende i alderen 14 til 18 år tilbage i november, og tallene inbærer en usikkerhedsmargen på to procent.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden