Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Nato bomber Gaddafis hjemby

Nato-fly bomber Sirte, mens den libyske leders styrker bomber civile mål i Misrata.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nato-fly fortsætter angrebene på libyske regeringsstyrker.

I dag bombede Nato-fly Gaddafis hjemby Sirte, der ligger 360 kilometer øst for hovedstaden Tripoli. Det oplyser det statslige nyhedsbureau Jana.

»De aggressive kolonialister angreb«, hedder det i telegrammet fra Jana, der også rapporterer, at bydelen al-Aziziya i Tripoli er ramt af bomber affyret fra Nato-fly.

Der er ingen oplysninger om dræbte eller tilskadekomne ved de to angreb.

Sideløbende rapporterer udenlandske menneskeretsorganisationer samt libyske oprørere, at Gaddafis regeringsstyrker har sendt raketter mod indbyggere i havnebyen Misrata.

Ifølge Amnesty Internationals udsending i byen blev 16 dræbt fredag af Gaddafis raketter, mens oprørere oplyser, at 23 indbyggere blev dræbt sent torsdag. Oplysningerne er ikke bekræftet af uafhængige kilder.

I begge tilfælde slog raketterne ned i bydelen Kasr Ahmad. I et tilfælde ramte raketter personer, som stod i køb for at købe brød, mens andre blev ramt, da de ville passere en gade.

»Der var eksplosioner tidligere fredag, men nu er der roligt«, siger Donatella Rovera fra Amnesty fredag aften.

Kampe mellem oprørsstyrker og Gaddafis regeringssoldater er også i gang i andre kystbyer, men der er ikke oplysninger om udviklingen.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden