Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

To danskere fængslet efter arabisk forår

Naser Khader ind i sag om dansker i Bahrain. Dobbelt statsborgerskab gør dog som i sag fra Libyen opgaven svær

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Naser Khader (K) går nu aktivt ind i sagen om den danske statsborger, som er blevet fængslet i Bahrain i forbindelse med demonstrationer i den lille golfstat.

»Jeg har tænkt mig at skrive direkte til nogle af nøglepersonerne i styret og kræve ham løsladt. Og jeg forventer også, at vores udenrigsminister hurtigst muligt tager kontakt til kongen i Bahrain«, siger Naser Khader, som er udenrigsordfører for de Konservative.

Men Naser Khader understreger dog, at det bliver særdeles vanskeligt at få den danske statsborger Abdulhadi Alkhawajas ud af det fængsel, hvor han ifølge hans datter og flere menneskerets-organisationer er blevet torteret og forsøgt voldtaget.

LÆS OGSÅ

For ligesom den danske statsborger Jamal al-Hajji, som siden februar i år har siddet fængslet i Libyen, har Alkhawajas dobbelt statsborgerskab.

»Det gør sagen langt vanskeligere. Bahrain siger, at vi skal blande os uden om, fordi de lægger vægt på, at han hører til der«, siger Naser Khader, der er bekymret over, hvorvidt Alkhawaja kan risikere dødsstraf.

Trafikforseelse gav tremmetid

Borgerservice vil ikke oplyse yderligere om sagen, men i forbindelse med fængslingen af den libyske dansker understregede kontorchef i Udenrigsministeriet Inge Durant tidligere på året, at Danmark ikke vil få ret meget at skulle have sagt.

»Når han også er libysk statsborger, anser de ham for at høre til der - og derfor er det Libyen, der bestemmer. Så de har den endelige afgørelse«, lød hendes vurdering.

LÆS OGSÅ

Formelt sidder Jamal al-Hajii fængslet i Tripoli for en trafikforseelse. Men ifølge menneskeretsgrupper er han udelukkende blevet buret inde for si neopfordringer til demonstrationer mod Libyens leder, Muammar Gaddafi.

Naser Khader er i løbende kontakt med Jamal al-Hajiis familie og har også været med til at sørge for medicin til ham, da han blev syg i sit fangenskab.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden