Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Oprør. Det var efter uro i Bahrains hovedstad, Manama, at en dansk statsborger blev anholdt.

Oprør. Det var efter uro i Bahrains hovedstad, Manama, at en dansk statsborger blev anholdt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lene E. kæmper for adgang til fængslet dansker

Udenrigsministeren går nu ind i sag om dansk statsborger, der efter sigende er udsat for tortur i Bahrain.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter forlydender om vold og overgreb mod en dansk statsborger, som siden 8. april har siddet fængslet i Bahrain, går udenrigsminister Lene Espersen (K) nu ind i sagen.

»Jeg er meget bekymret over de forlydender, der har været om fysiske overgreb. Vores ambassade i Riyadh (Saudi-Arabien) har forsøgt at få adgang til ham i fængslet, uden det er lykkedes at overbevise myndighederne«, siger hun.

»Derfor blev jeg nødt til at gå ind i sagen og tage kontakt til landets udenrigsminister, der har lovet, at danske myndigheder må besøge ham og følge retssagen«.

Tiltalt for terror

Der er tale om Abdulhadi Alkhawaja, som officielt sidder fængslet for sammen med 21 andre at have ledet en terrororganisation.

Hans familie og menneskeretsorganisationer siger dog, at han er anholdt for at have deltaget i prodemokratiske demonstrationer i Bahrain.

LÆS MERE

Ifølge den irske menneskerettighedsorganisation Front Line har han været udsat for tortur og voldtægtsforsøg. Front Line mener, at en dommer har nægtet at undersøge de anklager.

Amnesty International og Human Rights Watch har flere gange kritiseret menneskerettighedssituationen i Bahrain. Regimet har lukket hjemmesider, der kritiserer kongen.

LÆS MERE

Politiske modstandere er blevet fængslet, og mulighederne for at drive oppositionspartier og organisationer er begrænset.

Landet har dødsstraf, og der er rapporter om tortur i landets fængsler.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden