Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
HASAN JAMALI/AP
Foto: HASAN JAMALI/AP
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bahrain udsætter ankesag mod oprørsledere

21 oppositionsledere må vente til september med at få behandlet ankesag efter terrordomme.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En specialdomstol har udskudt ankesagen mod 21 bahrainere, der er fundet skyldige i terror ved at have stillet sig i spidsen for landets oppositionsoprør.

Sagen behandles først den 11. september, meddeler domstolen.

Udsættelsen kommer ifølge nyhedsbureauet AP få dage før en række planlagte møder med oppositionen, der skulle dæmpe spændingerne i landet.

Skaber tvivl om forsoningsmøder Imidlertid har underrettens afgørelse - hvor otte oppositionsledere blev idømt fængsel på livstid - skabt vrede blandt de prodemokratiske partier og sået tvivl om, hvorvidt det ledende oppositionsparti, al Wefaq, ville deltage i møderne.

En af de personer, der venter på ankesagen, er en dansk-bahrainsk oppositionsleder.

Abdulhadi Al-Khawaja blev fængslet for tre måneder siden og var en af dem, der i sidste uge fik en dom på livsvarigt fængsel for terrorisme, for majestætsforbrydelse ved at sprede had til Bahrains konge og for at opfordre til demonstrationer mod styret.

Han har markeret sig som en af landets mest kendte systemkritikere og har under oprøret i landet opfordret til ikkevoldelige protester mod enevældet.

LÆS ARTIKEL

En snes andre medtiltalte blev også idømt hårde straffe af domstolen i hovedstaden Manama.

Statsborger i to lande
Han har fået dansk statsborgerskab, hvilket har fået udenrigsminister Lene Espersen (K) til at kræve, at den danske ambassade kunne følge sagen og få lov at tilse fangen.

Manden kom til Danmark i 1990'erne og fik politisk asyl og senere dansk pas.

Nogle år senere vendte han tilbage til Bahrain, hvor han også har statsborgerskab.

Mandens datter har oplyst, at han er blevet mishandlet under sit fangenskab, hvor han har fået kvæstelser i hovedet og har fået en brækket kæbe.

LÆS MERE

Al-Khawajas forbrydelse består i, at han har været en af de ledende skikkelser i oprøret mod landets sunni-dominerede styre. Det favoriserer trosfæller til de ledende poster i samfundet, mens det shiamuslimske befolkningsflertal holdes nede.

Bahrain fik hjælp til at nedkæmpe oprør

I kølvandet på Det Arabiske Oprør i flere af landene i Mellemøsten og Nordafrika formastede bahrainerne sig også til at gå på gaden med krav om politiske reformer.

Regimet svarede ved at slå hårdt ned på oppositionen og demonstrationerne.

Det skete med forstærkning fra Golfstaterne og Saudi-Arabien, der sendte pansrede køretøjer og militærenheder ind i landet for at deltage i undertrykkelsen af oprørsbevægelsen.

Saudi-Arabien meddelte tirsdag, at landet i næste uge vil begynde at trække sine sikkerhedsstyrker tilbage fra østaten.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden