PROTEST. Indonesere demonstrerer ud for den ambassade i Jakarta mod behandlingen af deres landsmænd i det arabiske land.
Foto: TATAN SYUFLANA/ASSOCIATED PRESS

PROTEST. Indonesere demonstrerer ud for den ambassade i Jakarta mod behandlingen af deres landsmænd i det arabiske land.

Internationalt

Protest mod henrettelse vækker saudisk vrede

Indonesisk kritik af voldtægter, mishandling og drab af tjenestepiger får Saudi-Arabien til at standse arbejdstilladelser.

Internationalt

Omkring halvanden million indonesere arbejder i Saudi-Arabien.

Mange af dem er tjenestepiger, der udsættes for seksuelle overgreb og ekstrem mishandling af deres arbejdsgivere.

De mange beretninger om overgreb fra saudierne har fået indonesere til at kritisere behandlingen af udenlandske tjenestefolk i det arabiske land.

Indonesien valgte efter henrettelsen af en indonesisk kvinde at hindre flere indoneseres rejse til Saudi-Arabien.

LÆS OGSÅ

Den 54-årige kvinde slog sin arbejdsgiver ihjel med en kødøkse efter årelangt misbrug og blev dømt til døden for forbrydelsen. Imidlertid blev Indonesien ikke orienteret om henrettelsen, førend den saudiske bøddel havde hugget kvindens hovede af.

Skarp reaktion fra Jakarta
Det fik Indonesien til at hjemkalde sin ambassadør i en åbenlys protest mod den saudiske fremfærd.

»Vi respekterer deres retssystem, men i denne sag føler vi, at de ikke har efterlevet de diplomatiske konventioner om, hvordan lande skal agere i forhold til hinanden. Den saudiske regering respekterer ikke konventionen«, siger en talsmand for den indonesiske præsident ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Saudierne forbyder indonesiske tjenestepiger
Nu har det saudiske arbejdsministerium i Riyadh svaret igen ved at skære ned i antallet af arbejdstilladelser til borgere fra det sydøstasiatiske land.

»Ministeriets beslutning falder sammen med bestræbelserne på at åbne nye kanaler for at finde tjenestefolk fra andre kilder«, lyder begrundelsen.

Mishandling af udenlandske tjenestefolk udbredt

Menneskeretsorganisationer har i årevis kritiseret saudiaraberne for deres behandling af de udenlandske arbejdere.

Human Rights Watch konstaterer ifølge CNN i en rapport fra i år, at tjenestepiger fra Indonesien og andre lande »regelmæssigt må udholde tvungne indespærringer, sult og alvorlig psykologisk, psykisk og seksuel mishandling«.

LÆS OGSÅ

Saudisk lov kræver, at tjenestepigerne først kan forlade Saudi-Arabien, når deres arbejdsgiver tillader det.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce