0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
AP Photo/Virginia Mayo/AP
Foto: AP Photo/Virginia Mayo/AP

Der var optimisme i Bruxelles i går. Den græske premierminister George Papandreou, EU-præsident Herman Van Rompuy and kommissionsformand Jose Manuel Barroso giver hinanden hånden.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Økonom: Græsk hjælpepakke er bedre end ventet

Trods umiddelbar glæde over en ny milliardhjælp til Grækenland er usikkerheden ikke forbi, vurderer økonomer.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Rundt omkring på de europæiske børsmarkeder er lettelsen stor over, at det er lykkedes eurolandene at blive enige om en ny stor hjælpepakke til Grækenland.

I Danske Bank peger seniorøkonom Frank Øland Hansen på, at eurolederne har strikket en pakke sammen, som faktisk er bedre end ventet.

»Redningspakken burde som minimum udsætte en græsk statsbankerot i nogle år, og det ser nu ud, at det er muligt helt at undgå det«, vurderer han.

LÆS MERE

En af de vigtigste beslutninger er, at de europæiske banker nu også skal tage del i den græske redningsaktion, fortæller Finn Østrup, der er professor i finansiering ved Copenhagen Business School.

»Det var der meget tvivl om forude for mødet, men nu er det altså afgjort, at de private banker bliver tvunget til at forlænge løbetiden på deres lån til Grækenland«, fortæller professoren.

Banker kastet ind i kamp mod gældskrise

Den nye milliardhjælp til Grækenland lyder på i alt 159 milliarder euro (1.185 milliarder kroner). 109 milliarder euro kommer fra staterne, og så ventes bankerne at bidrage med 50 milliarder euro.

Og det er første gang, at bankerne direkte skal bidrage til at bekæmpe gældskrisen.

LÆS OGSÅ

Selvom det altså er glædeligt, at Grækenland i sidste øjeblik er blevet reddet fra et statsbankerot, vil planen dog fortsat vække usikkerhed på de finansielle markeder det kommende stykke tid, vurderer Finn Østrup.

»Det vil betyde, at de (bankerne, red.) står i en dårligere situation. Det er i realiteten en restrukturering af den græske gæld, der er tale om«, siger han.

»Vi vil få alle mulige spekulationer om, hvorvidt Irland også på en eller anden måde skal have lettelser i landets gældsbetalinger, og det samme for Portugal og formentlig også Spanien og Italien«, siger professoren.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…
 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (1): Hippier, rock med rock på – og kunsten at score en kasse bajere
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (1): Hippier, rock med rock på – og kunsten at score en kasse bajere

  Henter…

  Tag med på en lydrejse til Roskilde Festival i dette første afsnit af musikpodcastserien ’Roskilde i hjertet’, som fortæller om de første årtier: 1970’erne og 1980’erne. Hør første afsnit her.

Forsiden