Politiet afviser: Breivik havde meget ammunition tilbage

Ifølge norsk politi var Breivik ikke løbet tør for ammunition, som flere medier tidligere har skrevet.

Internationalt

Gerningsmanden Anders Behring Breivik, der fredag aften skød og dræbte 86 mennesker på øen Utøya, var ikke løbet tør for ammunition, da politiet arresterede ham.

Det oplyser norsk politi til aften på et pressemøde.

På pressemødet fortæller politiet ligeledes, at specialstyrkerne ankom til øen 18.25, og at de blot to minutter efter havde pågrebet Anders Behring Breivik, der var iklædt en politiuniform.

»Vi kom frem til øen med en kompetent og overlegen styrke. Gerningsmanden blev anråbt og overgav sig uden modstand. Han havde to våben og var i besiddelse af betydelige mængder ammunition«, fortæller vicepolitichef Sveinung Sponheim fra Oslo Politi under aftenens pressemøde.

LÆS MERE

På baggrund af disse oplyser understreger vicepolitichefen, at politiets indgriben fik forhindret yderligere drab på Utøya.

Misvisende information

Tidligere har flere norske medier ellers beskrevet, at Anders Behring Breivik var løbet tør for ammunition, da politiet anholdte ham på Utøya, men det har politiet altså nu dementeret.

LÆS OGSÅ

På dagens pressemøde brugte politiet ligeledes en del tid på at forklare, at der var gået under en time fra, at de havde modtaget alarmen fra Buskerud politidistrikt kl 17.30 til, at gerningsmanden var pågrebet 18.27.

Vicepolitichefen forklarede også, at politiet ikke havde brugt helikoptere, da politiets helikoptere ikke har plads til en større politistyrke.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce