Politiet fandt benzin i træerne på Utøya

Da Anders Breivik blev pågrebet, frygtede politiet, at der var tale om sprængstof.

Internationalt

Da politiet ankom til Utøya og pågreb Anders Behring Breivik forrige fredag hang der ting i træerne.

Politiet har tidligere oplyst, at de frygtede, at det var sprængstof og politiets bombegruppe blev derfor sendt til Utøya.

I et interview med det tyske tidsskrift Der Spiegel afslører beredskabets leder Anders Snortheimsmoen imidlertid, at genstandene i træerne var flasker med benzin.

Ikke del af afhøringer Han vil i tidsskriftet ikke gætte på, hvad Breiviks plan har været med at hænge benzinflasker i træerne på øen, men Der Spiegel sætter spørgsmålstegn ved, om Breivik har ønsket at skabe et sidste inferno på øen.

Over for aftenposten.no afviser politiadvokaten ved Oslo politidistrikt at kommentere oplysningerne.

Anders Behring Breiviks forsvarsadvokat Geir Lippestad oplyser, at flaskerne med benzin ikke har været et tema under politiets afhør.

Ledning fra musikafspiller

Beredskabets leder bekræfter ligeledes over for Der Spiegel, at man var tæt på at skyde Breivik under pågribelsen, fordi man frygtede, at en ledning, de kunne se, kunne være koblet sammen med det sprængstof, man troede, der var på øen.

LÆS MERE

Ledningen viste sig senere at være fra den musikafspiller, som Breivik hørte musik fra, mens han gik rundt og skød på øen.

Breivik er sigtet for at have dræbt 77 mennesker - 69 på Utøya og otte i Oslo. Han har erkendt de faktiske forhold, men nægter sig skyldig.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce