Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Trængsel. Sarkozy  fastholder, at regeringens mål om at nedbringe underskuddet på budgettet skal overholdes (arkivfoto).
Foto: MICHEL SPINGLER/AP

Trængsel. Sarkozy fastholder, at regeringens mål om at nedbringe underskuddet på budgettet skal overholdes (arkivfoto).

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Frankrigs økonomi er gået helt i stå

Nye tal for væksten i Frankrig skuffer investorerne og rejser tvivl om budgettet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Præsident Sarkozy må være ved at få croissanten i den gale hals.

Ikke så snart har kreditvurderingsselskaberne meddelt, at Frankrig stadig har AAA-bedømmelse uden udsigt til umidelbart at blive nedskrevet, førend tal fra Insee, det nationale statistikinstitut i Paris, kan offentliggøre skuffende tal for væksten.

Frankrigs vækst var i andet kvartal på nul procent i forhold til første kvartals vækst på 0,9 procent, og dermed rykker Frankrig ikke just nærmere målet om to procents vækst for det samlede år 2011.

Gode karakterer afhænger også af vækst Opbremsningen risikerer samtidig at gøre det svært for præsident Nicolas Sarkozy at nå sit mål om 2 procent vækst i 2011. Analytikere taler om, at væksten i Frankrig er gået i stå, eller som en analytiker udtrykker det - »motoren er i tomgang«.

I går kunne politiken.dk berette, at kreditvurderingsselskaberne over for Danske Bank havde tilkendegivet, at Frankrig lå stabilt i vurderingerne, hvis blot væksten forblev omkring de to procent om året.

Holder Frankrig ikke de to procents vækst, som budgettet til dels bygger på, vil det måske medføre en nedgradering fra et af de tre store kreditvurderingsselskaber.

Den manglende vækst forklarer den franske finansminister, Francois Baroin, forklarer med, at en fordelagtig statsfinansieret rabat på nye biler er frafaldet.

Europa er i plus til frokost

TIl trods for de lidt skuffende nyheder, er børsen i Paris dog i plus med over 2,2 procent tidligt på eftermiddagen.

I resten af Europa er situationen på børserne indtil videre stabile i plus, efter at have rystet et par indledende udsving af sig.

På den tyske børs i Frankfurt, svingede DAX-indekset over de 30 mest handlede aktier i Tyskland i morges, men ved 14-tiden er kursen steget lidt over 2,5 procent i forhold til åbningstidspunktet i morges.

LÆS OGSÅ

I Storbritannien er kursen indtil videre også i plus med lidt over halvanden procent.

En række banker var i går på det laveste siden finanskrisen, og Frankrig, Spanien, Italien og Belgien forbød 'short selling' i dag for at stabilisere markedet.

'Short selling' klandres af kritikere, fordi det efter sigende skaber for voldsomme udsving i aktiekurserne og kan blive til en selvforstærkende effekt, når mange investorer satser store beløb på, at markedet vil falde.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden