Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Kæresteforhold til 16-årig fælder tysk toppolitiker

Spidskandidat for de kristelige demokrater i Slesvig-Holsten vil trække sig.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De kristelige demokrater (CDU) i Slesvig-Holsten er i krise få måneder før et delstatsvalg valg til Landdagen i Kiel.

Partiets spidskandidat, Christian von Boetticher, ventes at træde tilbage, efter at det er kommet frem, at han har haft en kærlighedsaffære med en 16-årig pige, skriver tyske medier.

Intet ulovligt Ledende medlemmer af den lokale afdeling af CDU siger til nyhedsbureauet dpa, at de går ud fra, at Christian von Boetticher vil meddele, at han træder tilbage.

Baggrunden er ifølge kilder i partiet, at den 40-årige Christian von Boetticher har haft et nu afsluttet kærlighedsforhold til en 16-årig pige. En affære han ikke har fortalt om til partiet.

En talsmand for Christian von Boetticher understreger, at der ikke er sket noget ulovligt. Alligevel ventes han efter et møde i partiet i aften at opgive sit kandidatur forud for delstatsvalget i maj næste år.

Christian von Boetticher er ellers CDU's store håb i bestræbelserne på at bevare magten i Slesvig-Holsten. Han er lokal formand for CDU, og iagttagere har givet ham gode muligheder for at overtage posten som ministerpræsident i Slesvig-Holsten efter Peter Harry Carstensen.

Mødtes på Facebook

Ifølge avisen Bild am Sonntag mødte den dengang 39-årige Christian von Boetticher den politisk interesserede 16-årige pige på Facebook i begyndelsen af 2010, og de indledte et forhold.

Det afbrød Christian von Botticher i maj, da han blev spidskandidat for CDU, idet han frygtede at forholdet til den 16-årige ville blive anset for upassende af omgivelserne.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk foldbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden