Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Corona­virus

DENIS FARRELL/AP
Foto: DENIS FARRELL/AP

Film. Hvordan gør unge i fattige u-lande livet værd at leve? Det skal unge danske rejsende finde frem til og fortælle i levende billeder. Her er det de to forældreløse brødre Tebogo og Mpho, der står på hænder i en forstad til Johannesborg i Sydafrika. Sådan kan man også more sig.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Videokonkurrence: Kan du slå kondomkunstneren?

Find din indre filmskaber frem, fortæl historien om at være ung i et uland og vind en drømmerejse jorden rundt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Krig, krise, revolution, fattigdom og jordhytter. Hvordan er det at være ung i de lande, som ofte kun får spalteplads, når kriser rammer?

Politiken.dk og Mellemfolkeligt Samvirke udskriver nu for anden gang en kortfilmskonkurrence for unge om, hvordan livet, fremtiden, hverdagen, festerne, arbejdet, sladder, mode, drømme og alt det andet ser ud, hvis man er ung i et uland.

Alle mellem 18 og 35 år opfordres til at finde deres indre filmskaber frem, og der er frit slag i forhold til emner og fortælleteknik.

Leg med det. Overrask. Fortæl.

»Ideen bag ’Ung i et uland’ er at give et andet billede af, hvordan det er at vokse op i verdens fattigste lande. Hvert år rejser tusindvis af danske unge ud og oplever det. Vi vil meget gerne have dem til at formidle deres eventyr videre«, siger presseansvarlig hos Mellemfolkeligt Samvirke Sara Schlüter.

For 25.000 kroner verden Der er deadline for indsendelse 1. januar 2012, og årets vinder bliver fundet af et dommerpanel bestående af Kim Skotte, Vibeke Windeløv og Janus Metz.

Konkurrencen er støttet af Danidas oplysningsbevilling, og igen i år er der flotte præmier i spil.

Til vinderfilmens bagmænd er der en jordomrejse til en værdi af 25.000 kroner.

Nummer to og nummer tre præmieres med rejsegavekort på henholdsvis 7.000 og 5.000 kroner, mens politiken.dk's læsere kårer vinderen af publikumsprisen, som løber med et Canon EOS 550d spejlreflekskamera.

Kondomartisten slog al konkurrence

Sidste års suveræne vinder af konkurrencen blev minidokumentaren om 15-årige Fred Tembo fra Zambia, som har opfundet en kreativ måde at bruge kondomer.

Sammen med nogle gummisnore fra døde bilhjul og en masse plasticposer bliver kondomerne brugt til at fremstille de dejligste fodbolde, og den fortælling gav danske Carla Cecilia Greiber og hendes to zambianske medsammensvorne sejren.

Vindertrioen bestemte sig siden for ikke at benytte sig af deres jordomrejse, men i stedet sende 15-årige Fred tilbage i skole.

Det er dog helt op til årets vinder, hvad han eller hun vil bruge sin præmie til.

Der skulle i hvert fald være penge nok til at fortsætte rejsen rundt i verden, hvis man har mod på mere.

Politiken.dk og Mellemfolkeligt Samvirke ønsker alle en god rejse og håber på et væld af gode og fængende fortællinger.

Se de godkendte Ulande under filmen.

Din film skal optages i et land, der defineres som et udviklingsland:

  • ØSTEUROPA: Georgien og Moldova
  • LATINAMERIKA: Bolivia, Cuba, Guyana, Haiti, Honduras, Nicaragua og Paraguay
  • ASIEN: Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, Cambodja, Kina, Indien, Indonesien, Irak, Kyrgyzstan, Laos, Mongoliet, Myanmar, Nepal, Pakistan, Filippinerne, Sri Lanka, Syrien, Tajikistan, Timor Leste, Turkmenistan, Uzbekistan, Vietnam og Yemen
  • AFRIKA: Benin, Burkino Faso, Burundi, Cameroon, Den Centralafrikanske Republik, Chad, Congo – Brazzaville, Den Demokratiske Republik Congo, Elfenbenskysten, Djibouti, Egypten, Eritrea, Etiopien, Gambia , Ghana, Guinea Conacry, Guinea-Bissau, Kenya, Lesotho, Liberien, Madagascar, Malawi, Mali, Mauritanien, Mozambique, Niger, Nigeria, Rwanda, Sao Tome og Princípe, Senegal, Sierra Leone, Somalien, Sudan, Tanzania, Togo, Uganda, Zambia og Zimbabwe
  • MELLEMØSTEN: Palæstina
  • OCEANIEN: Comorerne, Kiribati, Mikronesien, Papua Ny Guinea, Solomon Island, Tonga og Vanuatu.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden